Tilbage til oversigt
Liga

VIDEO: Q&A om Svendborgs Nye Multiarena

Onsdag den 26. juni var der rejsegilde til den nye Arena Svendborg, hvor vi havde mulighed for at spørge direktør Christian Thuesen fra C&W Arkitekter om udviklingen indtil videre.

GOG: Kan du sætte nogle ord på, hvor vi er nu?

Christian Thuesen: Ja, lige nu står vi midt i Svendborgs nye multiarena, hvor vi i dag har fejret rejsegilde sammen med alle håndværkerne. Dette markerer, at vi nu har rejst alle spærene til den nye multiarena. Man kan nu se konturerne, hvor stort rummet bliver, højden til loftet, bredden, og forestille sig, at der vil være plads til op mod 4.000 tilskuere.

GOG: Hvordan er processen gået i forhold til tidsplanen?

Christian Thuesen: Vi har overstået den sværeste del af byggeriet, nemlig den indledende fase, hvor de fleste overraskelser opstår, når vi graver i jorden. Vi startede tidligt på året med hårdt vejr og meget regn, men håndværkerne har gjort en fantastisk indsats for at holde tidsplanen. Den milepæl, vi satte for over et år siden, var at holde rejsegilde den 26. juni, og det har vi overholdt.

GOG: Hvad er det næste skridt?

Christian Thuesen: Det næste skridt er at lukke huset, hvilket betyder at lægge tag på og sætte vægge op. Dette arbejde starter allerede på mandag, så når vi når efteråret og vejret bliver dårligere, vil vi have et lukket hus. I slutningen af året installerer vi al teknikken. I oktober-november måned trækker vi al teknikken, og i december lægger vi gulvet, hvilket er den sidste del af processen. De store tribuner vil blive monteret omkring nytår.

GOG: Hvornår er det planen, at hallen skal være klar til første kamp?

Christian Thuesen: Planen er, at vi begynder at spille håndbold i Svendborgs nye arena fra 1. februar. Hvordan og hvorledes det holder, ser vi over de næste par måneder, men indtil videre er vi ret overbeviste om, at det lykkes.

GOG: Hvor mange tilskuere bliver der plads til?

Christian Thuesen: Der vil være plads til omkring 3.500 siddende tilskuere til daglig, med mulighed for at udvide til 4.100 med stående tilskuere ved store begivenheder som Champions League-kampe.

GOG: Er der mulighed for at udvide hallen, hvis der bliver behov for flere tilskuere?

Christian Thuesen: Ja, den ene væg i hallen er en let væg, som kan flyttes udad, hvis vi får behov for flere tilskuere. Dette vil give plads til omkring 500 flere tilskuere.

GOG: Hvad er der af faciliteter for sponsorer og partnere?

Christian Thuesen: Der er tre store nye skyboxe oppe ved glasset og nuværende mødefaciliteter som Fynske Bank Lounge og Bølgen. Disse faciliteter giver sponsorerne panoramaudsigt over banen og direkte adgang til deres siddepladser.

GOG: Kommer der en storskærm i hallen?

Christian Thuesen: Ja, i midten af hallen vil der være en stor kube, som man ser i andre store arenaer. Den vil vise resultater og andre oplysninger til tilskuerne.

GOG: Hvordan vil hallen blive brugt til andre arrangementer end håndbold?

Christian Thuesen: Arenaen er konstrueret, så langsiderne kan trækkes ind til siden for at lave træningsbaner eller en stor scene til koncerter og kulturarrangementer. Vi forventer op mod 4.500 tilskuere til sådanne arrangementer og ser frem til et tæt pakket program med op mod 30.000 besøgende om året.

GOG: Hvordan vil træningsbanerne blive brugt i det daglige?

Christian Thuesen: Træningsbanerne vil blive brugt af skolerne og via folkeoplysningen stillet til rådighed for områdets klubber. For eksempel vil Svendborg Basketball Club få mulighed for at samle alle deres aktiviteter her i Svendborg Idrætscenter.

GOG: Hvad med parkeringspladserne?

Christian Thuesen: Vi forventer over 1.000 parkeringspladser samlet set fra hele området, hvilket bør dække behovet til en start. Vi ligger også tæt på jernbanen og har god businfrastruktur, så vi forventer, at det vil dække behovet i de fleste tilfælde.