Tilbage til oversigt

10 spørgsmål til anfører Frederik Clausen

Hvordan oplever du det nuværende hårde kampprogram med tre turneringer på én gang?

Det handler mest af alt om at finde en balance, da det kræver meget træning at deltage i tre turneringer, men på samme tid er det afgørende at have tilstrækkeligt med energi og overskud. Det er derfor ikke på alle kampdage, hvor man skal presse et ekstra styrkepas ind, men i stedet møde op med mentalt overskud som gør, at man vinder.

Der er med andre ord både fordele og ulemper ved det stramme kampprogram. Der er mange kampe, som er sjove, men til gengæld også mange rejseaktiviteter, som er mindre sjove.

 

Hvad savner du mest ved en hverdag uden pandemi?

Helt klart tilskuerne! Man savner virkelig at spille i en hal, der er proppet med mennesker. Tilskuerne plejer at kunne hjælpe, når vi er presset mentalt. Vi er jo et underholdningsprodukt, og dermed går lidt luft ud af ballonen, når vi spiller for tomme haller.

Resultatet bliver, at når man ikke får noget foræret i kampene, da tilskuerne ikke kan agere den ekstra mand på banen, rykker vi tættere sammen på holdet, hvilket også meget sundt at prøve.

 

Forestillede du dig, at du skulle være professionel håndboldspiller som yngre, eller havde du et andet job som barndomsdrøm?

Jeg har stort set altid sagt, at jeg ville være professionel håndboldspiller, siden jeg startede som 6-årig. Måske jeg også har sagt et par andre ting, jeg gerne ville være, men jeg drømte fra en ung alder om at ende, hvor jeg er i dag.  

 

Har du haft en rollemodel i håndboldverdenen? Hvis ja, hvem?

Jeg husker, at jeg synes, Kasper Nielsen var lidt sej. Derfor blev det også ekstra specielt senere i livet, da jeg skulle spille kampe mod ham.

 

Kan du beskrive din tid som GOG-spiller indtil nu? Hvordan kan det være du har valgt at være i GOG så lang til?

Jeg startede i GOG tilbage i 2010 som U16 spiller, på samme tid som klubben skulle bygges op på ny efter konkursen. Siden da har jeg aldrig forladt den gule trøje. GOG er ekstraordinær i mine øjne, da klubbens udvikling siden konkursen har fulgt min egen udvikling, hvor jeg løbende fik en større rolle på holdene. Og nu er vi jo, hvor både klubben og jeg selv drømte om – i toppen af dansk håndbold.  Det siger meget om klubbens rejse, at vi kunne tillade os at være skuffede over en sølvmedalje efter opgøret mod Aalborg. Det er lidt vildt når man tænker tilbage til 2010.

 

Hvad har været den største oplevelse i din tid GOG?

Den første medalje efter konkursen var en stor oplevelse, men endnu mere at kunne løfte pokalen tidligere i denne sæson også. I det øjeblik stod det klart, at GOG hørte til i toppen af den danske liga. Det var et stort skulderklap til alle på og omkring holdet i mange år, at det endelig lykkedes os at smage guldet.

 

Hvad er dit mål med denne nuværende sæson?

Efter den første pokal blev hentet hjem tidligere på sæsonen, har det givet mere blod på tanden efter mere guld. Så der er ingen tvivl om, at DM-guld er den store ambition for sæsonen. Derudover er målet at komme videre til 1/8-finalerne i den europæiske turnering.  

 

Hvis du kun måtte spise én ting resten af livet, hvad skulle det så være?

Så skulle det nok være pizza. Det bliver man aldrig træt af.

 

Hvad består dine opgaver blandt andet af som anfører for GOG-holdet?

Vi er jo en velfungerende trup, så der er ikke de store opgaver i dagligdagen. Jeg er mest af alt bindeled mellem holdet og træneren. Ellers er forventningen til mig at give energi, og at jeg tør gå forrest.

 

Hvordan ser en typisk fridag fra håndbold ud for dig?

En fridag består som oftest af undervisning, da jeg læser en kandidat i jura. Oftest sniger der sig gerne en styrketræning ind, alt efter hvordan kroppen har det. Derudover er endagsture til København for at besøge familie og venner også en fortrukken måde at lade op på og få et afbræk fra håndbolden.