Tilbage til oversigt

10 spørgsmål til Kasper Kildelund

FAKTA:
Navn: Kasper Emil Kildelund

Position: Højre fløj

Fødselsdag: 11. maj 1994

Personlig partner: Midtfyns Totalservice

 

Hvordan har du oplevet rejsen fra ungdomsspiller til professionel seniorspiller?

Jeg har fået, hvad man kan kalde ”hele pakken”. Jeg har haft en god opvækst i GOG, hvor jeg har nydt alle mine ungdomsår. Dem skal man ikke tage for givet.  

Selve rejsen til liga er kommet meget naturligt. Efter de mange gode ungdomsår rykkede jeg op for at spille 2. division og træne med ligaholdet. Denne tid i 2. division var vigtig for mig, da jeg her kunne fokusere 100% på min udvikling og lidt mindre på, om vi vandt eller tabte. Derefter blev jeg ligaspiller, og spiller nu min syvende sæson tror jeg.

 

Har professionel håndboldspiller altid været din drengedrøm – eller har du andre interesser, der har præget dit liv?

Det har altid været håndbold, der har været min drøm og interesse. Jeg er vokset op med håndbold, og det har været en så stor del af hele mit liv. Jeg husker alle træninger og DM-finaler, som jeg har overværet i hallen i Gudme og tænkt: ”Det må gerne blive mig en dag”.
Så jeg håber da, at jeg i år får lov at spille en DM-finale i den hal. Desværre kan den nok ikke blive fyldt med mennesker.

 

Du ligger inde med 2 x pokalguld – en med TTH Holstebro (mod GOG) og en med GOG (mod TTH Holstebro) – Hvilken af oplevelserne var bedst?

Det kan godt være, jeg har vundet to finaler i pokalturneringen i den samme hal, men det var to helt forskellige oplevelser. Det er selvfølgelig stort at få lov at bringe en pokal hjem til begge klubber, men jeg bliver nok nødt til at svare den med TTH Holstebro. Det er publikum som gør udfaldet, da det bare en helt anden oplevelse med en masse tilskuere i hallen. Denne sæson var heller ikke et ægte Final4-stævne på samme måde, som det plejer, så det var anderledes at spille for tomme rækker. Det håber jeg snart, vi er færdige med.

 

Vi nærmer os slutningen på grundspillet – hvad er din vurdering af holdets præstation indtil nu, og hvordan ser du chancerne ind i slutspillet?

Alt i alt er jeg bare rigtig stolt over, hvad vores hold har præsteret. Det er gået over al forventning, og vi har virkelig spillet en rigtig flot sæson, synes jeg. Vi tog førstepladsen i ligaen tidligt, og vi var ubesejret længe – og ja, det kan godt være, vi har tabt et par kampe, som vi ikke burde have tabt, men nederlag skulle komme på et tidspunkt, og det samme gælder skader. På trods af det, så vil vi kæmpe alt, hvad vi kan i slutspillet. Vores udgangspunktet er ret godt, hvis vi kan bevare førstepladsen, og så må vi tage den derfra. En kamp ad gangen.

Du er en af flere GOG-spillere, som har været ”ude”, men som er kommet ”hjem” igen. Hvordan har den oplevelse været for dig?

Efter at have været ligaspiller i tre år i GOG, var jeg forsat ung og uprøvet, så jeg følte mig klar til at komme ud og stå lidt på egne ben. Jeg har i min tid i det jyske gennemgået min klart største udvikling. I de første to år i TTH Holstebro gik det stærkt, da jeg fik oplevelser i både Champions League og i toppen af den danske liga. Det gav hår på brystet.

 

Hvad har du lært fra din tid ”ude”, som du kan bruge i dag? 

Der er nok en mere moden Kasper, der er kommet hjem. Jeg har noget mere erfaring med tilbage til GOG, som jeg også kan dele ud af. Jeg kan mærke, jeg tager mere ansvar, end da jeg var i GOG for fem år siden. Men det kommer vel også i takt med, at jeg er blevet ældre.

 

Hvis du kun måtte spise én ting resten af livet, hvad skulle det så være?

Uha, så skal jeg tænke kreativt. Jeg må nok sige en god omgang boller i karry. Det er altid godt, og man kan vel variere med salaterne ved siden af.

 

Du er, hvad man kan kalde ægte ”GOG-indavl” med en far som halbestyrer og en mor ansat i administrationen – Hvad har det haft af indvirkning på dig?

Det har vel kun haft gode indvirkninger. Det har gjort hallen til mit andet hjem, da vi jo alle sammen er her hele tiden.

 

Hvad fik dig til at vende næsen hjem mod Sydfyn igen?

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville tilbage til GOG, men hvornår var selvfølgelig ikke afgjort. Men nu blev det nu, og det er jeg rigtig glad for. Jeg er også rigtig glad for Svendborg som by og har nu også købt hus her efter at have kigget et godt stykke tid. Svendborg har efter min mening alting: Naturen, vandet og gode arrangementer. Det er bare lige en by for mig.

 

Og du har en hund. Har du et godt råd til nye hus- og hundeejere?

Lær vær’ med at få hund! Så enkelt er det. Det er irriterende ikke at kunne sove om natten, og dyrelægebesøg koster kassen. Heldigvis bliver det da bedre med tiden, for den laver da ikke længere lort i sengen 🙂