Tilbage til oversigt

10 spørgsmål til Viktor Gisli Hallgrimsson

FAKTA:
Navn: Viktor Gisli Hallgrimsson

Position: Målmand  

Fødselsdag: 24. juli 2000

Personlig sponsor: Midtfyns Totalservice

 

 

Du flyttede til udlandet som 19-årig for at udleve din drøm som professionel håndboldspiller. Hvordan var det?

Det har, siden jeg var helt lille, været en drøm for mig at blive professionel håndboldspiller, og det var altid min plan at skulle til udlandet, når jeg var færdig med gymnasiet. Selvom jeg var godt forberedt på skiftet, så var det en stor omvæltning at flytte til et nyt land og en ny kultur. Det var en stor støtte, at jeg havde to andre islændinge på holdet i Arnar Freyr Arnarsson og Odinn Thor Rikhardsson, da jeg startede i GOG.

 

Hvad har ændret sig, siden Arnar og Odin begge er skiftet til andre klubber, og du nu er ene-mand fra Island i GOG-truppen?
Det er da lidt anderledes. Den første måned var især svær, da jeg savnede dem og savnede at snakke islandsk med dem. Men det har også været positivt for mig, da det har resulteret i, at jeg nu er kommet tættere ind på de andre spillere, og jeg nu også har lært at tale dansk. Så samlet set har det gjort, at jeg i år føler mig langt mere som en del af holdet. 

 

Kan du beskrive din tid som GOG-spiller indtil nu – hvad har været højdepunktet?
Det har været en tid med en masse god håndbold på højt niveau og med en masse fede kampe i både Danmark og udlandet. Det har været fedt at se udviklingen på både holdet og mig selv.

At vinde pokalturneringen denne sæson er klart mit højdepunkt indtil nu. Det var også min første pokal som professionel håndboldspiller, så det gjorde det ekstra specielt. Jeg tror på, at vi har gode chancer for at vinde det danske mesterskab i år, så jeg håber da ikke, det bliver sæsonens sidste pokal.

 

 

Hvad er det bedste ved Danmark som håndboldnation, og hvordan er det anderledes end i Island?

Håndboldkulturen er selvfølgelig stor både i Danmark og i Island, men her i Danmark er der bare langt flere mennesker til at skabe et endnu større publikum. Her mener jeg både til kampene, men også uden for banen. Et godt eksempel er, at hvor Mathias Gidsel og Emil Jakobsen kan få 10.000 følgere på Instagram efter en slutrunde med landsholdet, kan jeg på Island kun få 3.000.
Man mærker rundt i hallerne, hvor meget danskerne brænder for håndbolden, og det er fedt.

 

Hvad er den største forskel på at spille på hold med danskere og islændinge?

Danskerne snakker meget. De er meget sociale, som jo også passer med jeres danske udtryk ”hygge”. Man mærker, at danskere elsker at hygge sig sammen. Når vi eksempelvis er på rejser med GOG, så samles holdet ofte på gangene og snakker eller spiller kort om aftenen efter træning eller kamp. Der ville islændinge måske holde sig mere for sig selv på værelserne.

 

Hvordan har dit samarbejde på målet med Haagen været? I er fra to forskellige generationer – hvad har du kunnet lære fra ham?
Jeg elsker mit samarbejde med Haagen. Han er en dejlig fyr, og jeg er rigtig glad for at dele målmandspositionen med ham. Jeg sætter stor pris på hans hjælp til at kunne forbedre min præstation, når jeg er på banen i kampene. Han bakker mig altid op – også når jeg ikke tager alle bolde, og han har lært mig rigtig meget.

Det er offentliggjort, at du til næste sæson skal dele målmandspositionen med Torbjørn Bergerud. Hvordan bliver det?

Jeg tror, det bliver godt for mig at fÃ¥ lov til at træne og spille med en målmand, som er så dygtig som ham. Det bliver både sjovt og hårdt at skulle kæmpe med ham om minutterne pÃ¥ banen, men jeg vil også kunne få god erfaring.

 

 

Hvordan har det været, at du trods din unge alder har fået en fast plads på det islandske landshold?

Jeg har trænet med landsholdet, siden jeg var 17 år, og det har givet mig en masse oplevelser og erfaring. Der sker et genrationsskifte lige nu på det islandske landshold, hvor der er mange spillere på min alder. Deraf kan jeg mærke en forskel fra ikke længere at være ”den unge”, som træner med en gang i mellem til nu at have en større rolle. Jeg ser frem til den kommende periode med landsholdet, da jeg tror vi kommer til at spille rigtig god håndbold med de mange talenter, der er lige nu. 

 

Hvordan ser en hverdag uden håndbold ud for dig?

Ved siden af håndbolden studerer jeg psykologi på fjernstudie sammen med min kæreste. Det er dejligt at kunne få sparring fra hende, da det til tider er meget svært at følge med i et fuldtidsstudie ved siden af det fyldte kampprogram. Vi er begge meget glade for at bo i Odense, hvor vi har skabt os et godt netværk. Flere islændinge hjemmefra er også flyttet til byen i forbindelse med studie, så dem ses vi meget med. Ellers kan vi på fridage køre til Holstebro og lave dobbelt-date med Odinn og hans kæreste.

 

Har du en guilty-pleasure?

Jeg elsker det amerikanske tv-program ”Dual Survival”, som minder om det danske ”Robinson Ekspeditionen”. Det sætter jeg altid på, hvis jeg har en pause i hverdagen.