Tilbage til oversigt

Analyse – GOG får mere for mindre

Ifølge logikken ville de hold med de dyreste spillere vinde mest. Men sådan er det ikke altid. Og i sæsonen 2016/17 var sammenhængen mindre tydelig end tidligere, viser en ny analyse fra IDAN – Idrættens Analyseinstitut

 

I fodbold viser analyser tydeligt, at der er en sammenhæng mellem økonomisk formåen og præstationer på banen. Sådan er det også i håndbold, men ikke i så udtalt grad. Her er der klubber, der præsterer bedre og klubber, der præsterer dårligere, end man kunne forvente med de spillerlønninger, klubberne har.

 

Flere klubber formår at få mere ud af mindre. Altså lave bedre resultater end deres personaleomkostninger ellers lægger op til. GOG er en af de klubber.

 

 

Tabellen er lavet af IDAN og viser klubbernes personaleomkostninger sammenlignet med herrerholdenes slutplacering i sæsonen 2016/17. GOG sluttede på en 6. plads – milimeter fra en semifinale. Og som man kan se på figuren, så ligger GOG på den gode side. Altså leverer klubben bedre resultater, end økonomien egentlig burde række til.

 

“Vi er selvfølgelig glade for at se sort på hvidt, at vi igen formår at skabe gode resultater med den økonomi, vi har i klubben. Vi udnytter hver en krone bedst muligt, og det er det her endnu et bevis på, så det betyder meget for os,” lyder det fra GOGs direktør Kasper Jørgensen.

 

Du kan læse mere om analysen fra IDAN her.