Tilbage til oversigt

Anfører på amerikanske afveje

Bare rolig! Lasse Kronborg er ikke ved at skifte klub. Men ferien hen over nytåret har han brugt på en tur med kæresten til San Fransisco. Men når man er tosset med håndbold, så fik GOG-anføreren da også lige presset lidt bold ind i rejseprogrammet, selvom USA ikke er det store håndbold-land.

 

Lasse Kronborg kontaktede den lokale håndboldklub Calheat for at se, hvordan de håndterer læder og harpiks i et land, der jo langt mere er fokuseret på basket, ishockey, amerikansk fodbold, tennis og meget andet frem for håndbold. Klubben meldte straks tilbage, at den danske ligaprofil var mere end velkommen til at kigge forbi.

 

”Det var en fed oplevelse i San Fransisco. Jeg tog ud og besøgte den lokale håndboldklub, og selvom kendskabet til håndbold i USA ikke er eksisterende, og niveauet ikke er så højt, så var det fedt at se den passion, drive og lyst holdet trænede med. Det var der mange danske hold, der kunne lære af,” fortæller Lasse Kronborg om turen ”over there”. Langt væk fra foreningsdanmark, hvor der er en håndboldhal i hver eneste lille flække og tv-programmerne bugner af kampe med de danske hold.

 

”Håndboldsporten vokser i USA, men er stadig meget lille. Holdet her i San Francisco består primært af europæere og sydamerikanere, men de drømmer om at få flere amerikanere på holdet. Det er dog op ad bakke, da det er meget få highschools og grundskoler, hvor sporten eksisterer og desværre slet ikke på college endnu. De håber, det ændrer sig, når Los Angeles skal afholde OL 2028. Men sporten er som sagt på vej frem. Sidste år deltog 25 hold til nationals, og i år er der 40 hold tilmeldt,” lyder det fra Lasse Kronborg, der opfordrer alle håndboldinteresserede til at stikke næsen forbi en klub, hvis man er på rejse i USA.

 

De amerikanske himmelstrøg er nu skiftet ud med frostvejr på Sydfyn for GOGs Lasse Kronborg. I dag vendte ligaspillerne tilbage til træningsbanerne i Gudme, og forberedelserne til forårssæsonen blev skudt i gang.