Tilbage til oversigt

Bergendahl solgt – skifter til tysk klub næste sommer

Den stærke svenske stregspiller Oscar Bergendahl siger efter den indeværende sæson farvel til GOG og guten tag til TVB Stuttgart i den bedste tyske række, hvor han efter planen er på kontrakt indtil sommeren 2025.

26-årige Bergendahl kom til GOG i 2018 fra den svenske klub Alingsås HK, og flere sæsoner med massevis af solide præstationer i Gudme har betydet, at Bergendahl ud over den gule GOG-trøje også jævnligt trækker i den svenske landsholdstrøje.

De mange gode klub- og landskampe fra Oscar Bergendahl har ifølge GOG-direktør Kasper Jørgensen også betydet, at det kommende klubskifte har ligget i kortene i nogen tid, og nu har TVB Stuttgart så købt Bergendahl fri af hans kontrakt et år før den udløb.

“Oscar har været inde i en fantastisk udvikling, siden han kom til GOG i 2018, og ikke mindst i de seneste to sæsoner har han spillet en vigtig rolle i både forsvar og angreb. Han er ikke bleg for at smøge ærmerne op, når det gælder, og fordi han altid leverer varen i GOG-trøjen, siger det sig selv, at der også er andre klubber, som har fået øjnene op for hans evner,” siger Kasper Jørgensen om den 192 centimeter høje stregspiller.

“Det er ikke så tit, at der betalens transferpenge i håndboldens verden, men det er tilfældet her, og endnu engang kan jeg sige, at jeg er utrolig stolt over, at vi i GOG gang på gang udvikler store spillere, som efter en tid hos os skifter til klubber i udlandet. Vi har ikke samme budget, som de har i Paris eller i Flensburg, men for det første har vi en helt unik talentfabrik, hvor det ene stjerneskud popper frem efter det andet, og for det andet har vi gentagne gange bevist, at gode spillere generelt bare bliver endnu bedre i GOG. Her er Bergendahl endnu et godt eksempel på, hvorfor spillerne gerne vil udvikle deres karriere hos os.”

Oscar Bergendahl har siden ankomsten til GOG været med til at vinde pokalguld samt flere sølv- og bronzemedaljer, og Kasper Jørgensen er helt sikker på, at den svenske stregspiller er sulten efter mere:

“Oscar drømmer lige så meget om at hente flere trofæer hjem til kaminhylden, som vi andre gør, og heldigvis kan vi glæde os over, at han er en del af truppen helt ind til næste sommer, hvor vi forhåbentlig kan holde endnu en guldfest sammen, inden han drager på nye eventyr med TVB Stuttgart.”