Tilbage til oversigt

Bergendahl tager to år mere i GOG – mindst

Efter to gode år i GOG-trøjen, har den svenske stregspiller Oscar Bergendahl netop underskrevet en aftale, der sikrer ham og GOG i hvert fald to år mere sammen. Og for Bergendahl var beslutningen ikke svær.

“Jeg synes, at den danske liga er en af de bedste i verden lige nu, og jeg spiller på et stærkt hold, som jeg tror på kommer til at vinde flere titler i løbet af de næste år,” siger Bergendahl, som har det godt i det fynske både på og udenfor hallen.

“Det første år skulle jeg også arbejde en del med at tilpasse mig den danske liga og det at bo i Danmark, langt fra familien. Det synes jeg er gået rigtig godt.  På banen er jeg blevet en bedre håndboldspiller på alle parametre, og samtidig er jeg faldet godt til med at bo her, og det giver selvfølgelig også noget ro til arbejdet på banen,” konstaterer Bergendahl.

Bergendahl vil have mere guld

Den nu 25-årige svensker kom til GOG i 2018 fra den svenske klub Alingsås HK, hvor han i tre af sine fire sæsoner havde haft fornøjelsen af at være med i finalen om det svenske guld. Desværre uden held.

Derfor var det også en ekstra stor glæde for den stærke svensker, da GOG snuppede titlen i Santander Cup i oktober, og sulten efter guld er kun blevet større.

“Det var virkelig fedt at prøve at vinde guld. Jeg har hele tiden ment, at vi havde niveauet til at vinde titler med GOG, og jeg tror, at vi får flere i denne sæson. Det bliver svært, for de andre hold er også gode, men jeg tror, at vi får en guldmedalje mere, og det må gerne være et dansk mesterskab,” siger Bergendahl med henvisning til, at GOG allerede er sikret plads i det finalespil i pokalturneringen, der afslutter sæsonen 2020/2021.

En stor familie – ligesom derhjemme

Da Bergendahl kom til GOG var der kulturelt en del sammenfald med hans tidligere klub, der har gjort det let at falde til i GOG.

“Stemningen og opbakningen i hallen og i Gudme er helt fantastisk. Det føles som at være en del af en stor familie, og på den måde er det lidt som Alingsås, som også er en lille by. Men publikum i Gudme er helt fantastisk, og der er ikke meget, der overgår at spille hernede i en fyldt hal, tror jeg,” lyder det fra Oscar Bergendahl, som også kun har roser til overs for trænerteamet og kollegaerne.

“Jeg er hele tiden kommet godt overens med Krickau og Keld. I angrebet fungerer mit samspil med Morten godt, og i forsvaret kører det med Clausen og Zaki. Og så er det helt sindssygt, hvor stor en talentfabrik der er i GOG. Der kommer nye spillere gang på gang, og de gør det fremragende lige så snart de kommer op,” siger Bergendahl, der slet ikke vil afvise, at hans ophold også bliver forlænget efter 2023.

”Som sagt synes jeg, at niveauet i Danmark og GOG er helt i top, og jeg vil ikke skifte til Tyskland eller Spanien bare for at skifte. Jeg har det godt, og jeg kan stadig udvikle mig meget som håndboldspiller. Jeg tror, at jeg er i min primetime i 2023, og så må vi se, hvad der sker,” konstaterer svenskeren.