Tilbage til oversigt

Créme brûlée, harpiks og netværk

                                                                                                     Fotograf Torben Andersen, HCO

 

 

Onsdag aften var en stor aften i Fynsk håndbold, da Svane Køkkenet Odense slog dørene op til en legendarisk kokkedyst mellem GOG’s ligaherrer og HCO’s ligadamer.

Rammerne til dysten var Svane Køkkenets små 1.000 M2 køkkener på Rødegårdsvej i Odense, der til lejligheden var blevet indrettet til dysten.

 

”Jeg har hele tiden haft tanken om at samle to klubber i en form for konkurrence og en kokkedyst var en oplagt og ligeværdig måde at konkurrence på. Og med hjælp fra én af landets største hvidevareleverandører, Elektrolux, var der ikke langt fra tanke til handling. Alle var med på ideen og ville gerne støtte op omkring arrangementet og det er meget positivt, at mange ville lægge kræfter og tid i projektet, så stor tak for det, ” udtaler direktør for Svane Køkkenet Odense, Carsten Eriksen.

 

Til arrangementet var de to klubbers netværksgrupper inviteret som smagsdommere, og det var tydeligt for enhver, at kokkedysten var en konkurrence mellem to ambitiøse hold, der året igennem kæmper om vigtige points i jagten på succes. Den samme ambition var klar i aftes, hvor der blev konkurreret på borddækning, smagsoplevelse og teamwork – og alle kneb gjaldt.

 

“Kokkedysten i Svanekøkkenet Odense var et sjovt og lærerigt tiltag for os herrespillere, der knap nok kan lave en frysepizza til daglig. Vores chefkok, Rasmus, vidste virkeligt hvad han lavede, og var god til at give plads, så vi kunne udfolde vores kreative evner. Han var også knivskarp, så når der gik lidt for meget pjat i den, lavede han en ”Gordon Ramsey” og svinede os til. Desværre blev det til et nederlag, men da Maj Tornøe var den helt store primos motor på deres hold, og hun jo reelt er en del af GOG¹s sundhedsteam, er det et nederlag vi tager meget roligt. I nogle konkurrencer er det fra starten af, ikke meningen at et bestemt hold skal vinde. Se bare bokseturneringen i Seoul i 88,” udtaler GOG-spiller, Lasse Kronborg.

 

Bag alvoren i konkurrencen så vi nogle ualmindeligt veloplagte spillere, der på bedste vis betjente sponsorer og samarbejdspartnere fra både HCO og GOG. I alt var der ca. 110 gæster til dette vellykkede arrangement, hvor sponsorerer fra de to store Fynske håndboldklubber blev bragt sammen.

 

 

Mens de to hold knoklede over kødgryderne blev fremmødte sponsorer underholdt af et inspirerende foredrag af jagerpilot, Søren Sørensen. Og herefter var det så tid til at smage og bedømme retterne, samt til at netværke på kryds og tværs af klubberne.

Efter en optælling af stemmesedlerne var sejren klar. De orange piger vandt Kokkedysten 2014 og kunne veltilfredse, omend lidt trætte, løfte pokalen i vejret.

 

”Kokkedysten var virkelig en fed måde at ryste os sammen på og samtidig lære GOG-herrerne bedre at kende. Det var en sjov måde at omgås vores sponsorer og samtidig med lærte vi en masse af vores dygtige kok Lars. Jeg håber, at vi i fremtiden får mulighed for at opleve et lignende arrangement og selvfølgelig med endnu en velfortjent sejr til HCO’s damer,” siger HCO-spiller, Sarah Iversen.

Klubbernes to direktører var også begejstrede for dysten, og blev enige om, at arrangementet bestemt var en gentagelse værd. Så mon ikke der er sået et frø, således at GOG-herrerne har mulighed for at få revanche næste år?