Tilbage til oversigt
Liga

Damgaard vil ikke give ved dørene

Som forsvarende Champions League-mester er den tyske storklub SC Magdeburg nok favorit til at løbe med pointene i torsdagens møde med GOG i Champions League, til trods for, at de gulblusede lige akkurat ligger over Magdeburg i tabellen før aftenens hjemmekamp.

Men Magdeburgs danske venstre back Michael Damgaard Nielsen tager bestemt ikke let på opgaven mod sine landsmænd.

“Vi går altid på banen for at vinde, og for mig handler det ikke om, at det er en kamp mod GOG, men om at det er en kamp mod direkte konkurrenter i forhold til at slutte på de første to pladser i gruppespillet. Det betyder, at vi gerne skal vinde begge kampene mod GOG,” siger Michael Damgaard, der sammen med sine holdkammerater netop har vundet klub-VM.

Af samme årsag har den tidligere GOG-spiller også en god mavefornemmelse før aftenens kamp, og siden Magdeburg tabte de første to Champions League-kampe, er det blevet til fire sejre.

“Jeg synes, at vi er ved at finde vores flow, og at vi har fået en god rytme i spillet, og siden kampene mod Veszprem og Barcelona er resultaterne også kommet,” konstaterer Michael Damgaard.

Trods det skarpe fokus på kampens betydning, vil Magdeburg-spilleren godt erkende, at dagens modstander er lidt ualmindelig, og det skyldes ikke mindst, at Damgaard har et særdeles nært forhold til især en mand på GOG-bænken:

Michael Damgaard (th) sammen med Thomas "Tændstik" Brandt Nyegaard i forbindelse med sidste års opgør i Champions League
Michael Damgaard (th) sammen med Thomas “Tændstik” Brandt Nyegaard i forbindelse med sidste års opgør i Champions League

“Om nogen var Tændstik (Thomas Brandt Nyegaard) manden, der gav mig glæden ved at spille håndbold, da jeg var andetårs junior og da jeg gik i 10. klasse på Oure. Så sent som for tre uger siden var han og Therese og deres tre børn på besøg hernede, og jeg var også lige henne og hilse på ham i går,” siger Damgaard.

“Jeg tvivler på, at vi kommer til at stå i den samme situation igen, og jeg håber da, at der kan komme lidt stikpiller mellem bænkene i dag, det kunne være sjovt. Og jeg vil i hvert fald nødigt tabe i aften,” lyder det videre.