Tilbage til oversigt

Emil Jakobsen solgt til europæisk topklub

Når den indeværende sæson er spillet til ende, forlader 22-årige Emil Jakobsen GOG til fordel for den tyske topklub SG Flensburg-Handewitt, der har købt venstrefløjen fri af hans kontrakt et år før udløb. Dermed bliver Emil Jakobsen atter holdkammerat med Lasse Møller, som skiftede før denne sæson.

“Først og fremmest ønsker vi selvfølgelig Emil alt muligt held og lykke i fremtiden. Han er endnu et eksempel på den imponerende lange række af talenter, der for alvor har foldet deres vinger ud i den gule bluse, og den rejse har vi nydt godt af i GOG,” siger direktør Kasper Jørgensen, der i en tid har haft en fornemmelse af Emil Jakobsens snarlige farvel.

“Vi havde kontrakt med Emil til sommeren 2022, men det er klart, at når en ung spiller over en lang periode bidrager med så mange og så flotte scoringer og samtidig spiller sig på landsholdet, så er vi godt klar over, at tiden i GOG-trøjen sandsynligvis lakker mod enden. Sådan er kårene for klubberne i den danske liga, og vi beviser endnu engang, at vores spillere er interessante for de største håndboldklubber i verden,” siger Kasper Jørgensen, som samtidig glæder sig over, at Emil Jakobsen kan være på holdkortet frem til sæsonens afslutning.

“Emil har været i GOG længe, så han har både vundet DM-bronze og DM-sølv, men han var også med til at vinde pokalturneringen i oktober, og jeg er helt sikker på, at han gerne vil vinde en DM-guldmedalje med os, før han drager ud på videre eventyr,” slutter Kasper Jørgensen.

Fra Kerteminde til Gudme til VM?
Emil Jakobsen skiftede fra barndomsklubben Kerteminde HK i 2009, hvor han istedet huserede i GOGs gule trøje i ungdomsrækkerne, hvor det blandt andet blev det blandt andet til to U18-guldmedaljer med GOG.

Sideløbende med klubkarrieren har Emil Jakobsen først tørnet ud for diverse ungdomslandshold, og han var i 2017 med til at vinde bronze ved U19-VM i Georgien – en turnering, hvor unge Jakobsen kom på All Star holdet som turneringens bedste venstrefløj.

I foråret 2019 rykkede Emil Jakobsen ind i de voksnes rækker i landsholdsregi, da han debuterede på udebane mod Montenegro i EM-kvalifikationen. Siden er yderligere tre landskampe skrevet ind på CV’et, og GOG-fløjen er fortsat inde i spillet om en plads i Nikolaj Jacobsens trup, der rejser til Egypten i januar.