Tilbage til oversigt

Emil og Emil med i særlig udviklingsgruppe

DHF har udtaget seks spillere til en særlig udviklingsgruppe under landsholdet. To spillere fra GOG er med.

Læs her pressemeddelelsen fra DHF:

NY UDVIKLINGSGRUPPE PÅ HERRESIDEN

Sidste år lancerede Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark en ny udviklingsstrategi på kvindesiden. Den følges nu op på herresiden, hvor der er sat navn på de seks spillere, der i første omgang får særlig adgang til Team Danmarks ressourcer.

For at identificere fremtidens A-landsholdsspillere har Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark i fællesskab udarbejdet en udviklingsstrategi, der har til formål at koncentrere udviklingsmidlerne på en begrænset gruppe spillere, der kan være med til at sikre, at herrelandsholdet også i fremtiden er med helt fremme i verdenseliten. Udviklingsstrategien har allerede et år på bagen på kvindesiden, og nu er Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark klar til at rulle den ud hos herrerne.

Ligesom på kvindesiden er det også assistenttræneren på herresiden, der får ansvaret for gruppen. Det bliver derfor Henrik Kronborg, der får den koordinerende rolle i projektet, hvor fokus er at arbejde med individuelle indsatser bakket op af Team Danmarks eksperter inden for eksempelvis fysisk træning, sportspsykologi, ernæring og karrierevejledning.

De udvalgte spillere, der i første omgang bliver indlemmet i udviklingsgruppen, er:

Emil Jakobsen – GOGEmil Lærke – GOGNikolaj Læsø – Aarhus HåndboldNikolaj Enderleit – TTH HolstebroJonathan Würtz – TTH HolstebroAaron Mensing – SønderjyskE

Landsholdets assistenttræner, Henrik Kronborg, ser store perspektiver i at tilbyde en god håndfuld potentielle A-landsholdsspillere optimale udviklingsrammer:

”Jeg glæder mig til opgaven og til samarbejdet med Team Danmark, spillere, klubber og trænere. De seks vi i første omgang har sat navn på, er dem, vi føler er tættest på at tage det sidste skridt ind på A-landsholdet. Som en del af projektet kommer jeg til at være i løbende kontakt med spillerne og deres klubtrænere, ligesom jeg selvfølgelig skal se dem spille kampe for deres klubber,” siger Henrik Kronborg.

At man ikke er med i gruppen, betyder langt fra, at man ikke kan spille sig på A-landsholdet. Der kan både komme udskiftninger eller tilføjelser til den nuværende gruppe, ligesom spillere kan have en så eksplosiv udvikling, at de så at sige overhaler indenom. Sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, er begejstret for at de gode erfaringer man allerede har indsamlet:

”Projektet vakte stor begejstring blandt spillere og klubber, da vi startede op på kvindesiden, og erfaringen er, at samarbejdet mellem Team Danmark, klubberne og forbundet har løftet indsatsen blandt de udvalgte spillere. Netop samarbejdet på tværs er af yderste vigtighed, hvis vi skal skabe den næste Lauge, Landin eller Hansen. Det glæder mig derfor, at en så kompetent og erfaren herre som Henrik Kronborg har sagt ja til at forestå arbejdet med at skabe en rød tråd fra A-landsholdet ned til udviklingsgruppen,” siger Morten Henriksen.