Tilbage til oversigt

Erevik: GOGs kultur vil jeg være en del af

GOG har sikret sig endnu en klassespiller til holdet i den kommende sæson. Den 36-årige Ole Erevik kommer til Gudme på en to-årig kontrakt. Og klubbens kultur er en vigtig årsag til beslutningen, fortæller den norske landsholdsmålmand.

 

Ole Erevik har spillet i SEF Arena i Gudme mange gange. Men kun som modstander i sin tid i KIF Kolding og Aalborg Håndbold. Efter sommerferien skal den erfarne keeper vogte målet for GOG.

 

Nordmanden valgte GOG, fordi det er en klub med historie, kultur og med store ambitioner. GOG valgte Ole Erevik for at få en international klassespiller på målmandsposten, efter Espen Christensen har valgt nye udfordringer i den tyske bundesliga.

 

– GOG er en af Danmarks mest traditionsrige klubber, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Jeg synes, jeg kan – uden at det skal fornærme GOGs fans – trække nogle paralleller til KIF Kolding, hvor jeg var i tre sæsoner fra 2008-11. Dengang jeg spillede der, var KIF også gennemsyret af den klubfølelsen, som jeg fornemmer, der også er i GOG, fortæller Ole Erevik, der kommer til GOG fra et ophold i fransk håndbold.

 

– Og det er altså helt specielt at spille for klubber, hvor håndboldhistorien hænger tykt uden på tapetet i omklædningsrum og i hallen.

 

Og Erevik kommer med mange års håndbold i sig. Han ved blandt andet, hvordan man vinder DM-guld, som han gjorde med KIF Kolding i 2009. Og i en lang årrække har han været en del af det norske landshold.

 

– Jeg håber, at min erfaring fra efterhånden næsten tre håndfulde sæsoner i international håndbold kan være noget, hele truppen kan drage nytte af. Selv om det er to år siden, jeg sidst var i Danmark, er det da min klare ambition at kunne redde nok bolde til, at GOG kan vinde håndboldkampe og være med til at kæmpe der, hvor det er allersjovest, lyder det fra målmanden, der også var med det norske landshold til VM i januar, hvor det blev til en imponerende sølvmedalje. Erevik måtte se flere kampe fra sidelinjen, da han lige var kommet tilbage efter en operation i det ene øje.

 

– Det går rigtig godt med øjet. Faktisk var skaden i sig selv ikke noget problem under VM, men jeg var først lige begyndt igen med håndboldtræning den 1. december efter næsten seks måneder udenfor. Så håndboldformen var nok ikke lige så god, som jeg havde håbet, forklarer Ole Erevik.

 

– Hele efteråret var jeg ret usikker på, hvad der ville ske med min håndboldkarriere, og det var først i november, jeg fik grønt lys til fortsat at kunne stå på mål.

 

I dag mærker Erevik ikke noget til skaden i øjet. Men han træner og spiller kampe med beskyttelsesbriller. Og med dem er han klar til at lure modstanderne ud og snuppe deres skud de næste to sæsoner i GOG, som han forventer vil nå langt også i den kommende sæson.

 

– Jeg vurderer chancerne, for at vi kan være med i toppen, til at være gode. Nu er der jo kommet en stor jævnbyrdighed blandt topholdene i den bedste danske række, så der er mange om buddet. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg vil være skuffet, hvis vi ikke er med til at kæmpe om medaljer, når sæsonen nærmer sig sin afslutning.

 

Ole Erevik kommer fra Stavanger og har i sin lange karriere blandt andet spillet i den spanske klub Ademar Leon og den tyske klub Magdeburg.