Tilbage til oversigt

EREVIK – om familie, karriere og glæden ved håndbold

Ole Erevik bor på Sjælland, nærmere betegnet Solrød Strand. Han er målmand i GOG, fylder 37 år til januar, og så spiller han med briller. Før det kom han som “ung fyr fra lille Norge til store Spanien” og har sidenhen spillet i Tyskland, Spanien, Danmark og Frankrig. Han har været med til utallige slutrunder med det norske landshold og har vundet flere klubtitler. Han har også titlen som far; han har nemlig to børn sammen med sin kone Sasja. 

 

Det er set før, at spillere og trænere pendler langt for at komme til Gudme. For eksempel kører Nikolaj Krickau fra Horsens i denne sæson. Tilbage i sin tid – altså dengang Torsten Laen var i bagkæden og Morten Soubak var GOGs kvindetræner – da pendlede Klavs Bruun Jørgensen igennem sin første tid i GOG også frem og tilbage mellem København og Sydfyn. Det gjorde Morten Soubak også. 

 

Ole Erevik er netop kommet tilbage til Danmark efter to år i Frankrig. Han har slået sig ned på Sjælland, men spiller håndbold på Fyn. For mange kan det lyde underligt, men for Erevik og familien, giver det god mening.

 

”Det var et naturligt valg at flytte til Danmark, da jeg har boet hér i 7 år igennem min tid i Aalborg og Kolding. Vi har valgt at slå os ned på Sjælland, da min kone er fra Greve, og vi ønskede at komme tættere på hendes familie. Og så kunne vi godt lide Solrød, og det vel grunden til at det blev her”, fortæller Ole Erevik. 

 

Nordmanden understreger, at Fyn er fin, men det er af andre gode årsager, at valget blev Sjælland;

 

“Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide Fyn. Det er kun af familiære årsager. Vi købte huset for over 2 1/2 år siden, og det var længe før, jeg vidste, at jeg skulle spille for GOG. Da vi skulle hjem (red. fra Frankrig) var det ikke et krav fra klubben, at vi skulle bo her og med to børn gav det ingen mening at bo på Fyn eller Jylland, når vi vidste, at vi skulle flytte til Sjælland på det tidspunkt”. 

 

Tiden i GOG har indtil videre været en succeshistorie. GOG er lige nu med i toppen i 888-ligaen, og Ole Erevik har høje redningsprocenter. Det er nærmest gået som forventet. Håbet om en god tid i GOG er i hvert fald blevet til virkelighed;

 

“Det har været, som jeg havde håbet. Det er nogle skønne holdkammerater og mange gode drenge.” 

 

Og det har bestemt også været nemt at falde til for målmanden. Ole Erevik har før spillet i Danmark, hvor han også havde den samme oplevelse med nemt at falde til.

 

“’I de syv år jeg var i Kolding og Aalborg, var det også nemt at falde til”. 

 

Det er rart at dele tilværelsen i GOG med andre nordmand. Ole Erevik fortæller om intern forståelse blandt de fire nordmænd, som i sæsonen 2017/2018 er i GOGs trup. Gøran Johannessen, Magnus Jøndal, Henrik Jakobsen og så Ole Erevik selv. 

 

“Det er altid dejligt at kunne have nogle norske jokes i omklædningsrummet. Så er det godt, vi kan rotte os sammen mod danskerne, det skal der også være plads til. Så det er sjovt med nogle interne jokes”, fortæller Ole Erevik. 

 

“Selvom jeg har boet i Danmark i 7 1/2 år, så er jeg stadig nordmand, og Norge vil altid være mit hjem.”

 

Norge er hjemlandet, og Ole Erevik er lige stoppet på det norske landshold. Han sagde selv stop, og den seneste slutunde i Frankrig havde han ikke troet på at deltage i. At Erevik kun skulle prøve at vinde én medalje med Norge skulle vise at ikke at holde stik, og i januar stod Erevik med VM-sølvmedaljen om halsen;

 

”Efter at have været med på landsholdet i omkring 15 år, været med til 11 slutrunder, hvor vi i mange af dem ikke var i nærheden af noget som helst, så er VM-sølvmedaljen en af dem, der betyder mest. Og da jeg fik min øjenskade for et år siden, så jeg ikke muligheden for at være med til VM i Frankrig. Men muligheden fik jeg heldigvis, så jeg er meget taknemlig for at ledelsen på landsholdet valgte at tage mig med, og jeg også kunne bidrage med noget, selvom min kampform ikke var den allerbedste. Det er jeg evig taknemlig for, og jeg sætter ekstrem stor pris den sølvmedalje fra Frankrig,” fortæller den erfarne nordmand, der også fremhæver bronzemedaljen fra EM i Polen i 2016. En medalje, der også betyder meget for ham.

 

Ole Erevik har spillet i mange forskellige lande og dermed også mange forskellige klubber. Stavanger (Norge), Ademar Leon (Spanien), Bidasoa Irún (Spanien), Magdeburg (Tyskland), Kolding IF (Danmark), Aalborg Håndbold (Danmark), Aix-de-Provence UC (Frankrig) og nu GOG (Danmark). 

 

Det har givet mange klubtitler og store oplevelser, men én af dem står klart for den norske målmand – udover landsholdet;

 

“Det må være mit første år som professionel i Ademar Leon, hvor vi vinder pokalvindernes Europa-cup mod Zagreb over to kampe. Et Zagreb-hold, som havde mange gode spillere på det tidspunkt og var et af de bedre i Europa. Det var stort for byen Leon og klubben Ademar Leon. Det var en vild oplevelse som første-års professionel. En ung fyr fra lille Norge, der kom til store Spanien”. 

 

Erevik har i sær fokuseret på at lære sproget i de lande, hvor han har boet og spillet håndbold. Det var vigtigt for ham.

 

“I alle mine år som professionel i forskellige lande har jeg taget noget sprog med hjem. Jeg satte mig for at lære noget, mens jeg var der. Spansk vil jeg sige, at jeg taler flydende. På fransk gør jeg mig forståelig, og jeg forstår det meste. Tysk er jeg måske bedre end en almindelig skandinavisk turist”, vurderer han. 

Sprog og kommunikation er nogle egenskaber, som Ole Erevik kan tage med sig den dag, karrieren slutter. Han har en uddannelse i journalistik og har før rejsen til det store udland arbejdet som tilkaldevikar i Stavanger. Og det arbejde bød på mange sjove oplevelser, og specielt ét interview husker Erevik rigtig godt;

 

“Nu er det jo længe siden. Jeg tror, vi skal tilbage til 2000 i Norge, før jeg rejste ud som professionel. Jeg interviewede den norske Konge. Nok et af de tidspunkter i hele mit liv, hvor jeg var allermest nervøs. Jeg arbejdede som tilkaldevikar i to år på en norsk lokal tv-station, og det fik jeg en del sjov ud af.” 

 

Når de gule fans kommer i hallen og hepper på Ole Erevik og holdkammeraterne, så har de helt sikkert lagt mærke til, at den norske målmand står med nogle særlige briller, der nærmest ligner dykkerbriller. Ole Erevik fik en akut øjenskade, da han med sit franske hold Aix-en-provence UC var på træningslejr for lidt over et år siden.

 

“Jeg fik en øjenskade. En nethindeløsning, mens vi var på træningslejr i Slovenien. Jeg blev sendt til det lokale felthospital til en haste-laseroperation, og så blev jeg opereret i en “open-eye-surgery” i Frankrig, da jeg kom tilbage. Det kunne være gået meget værre. Jeg kunne have mistet synet på det øje, men det klarede lægerne heldigvis.”

 

Til træningerne i Gudme og i kampene spiller Erevik med briller. Han spiller med dem, så snart han er i målet. 

 

“Jeg er tvunget til at spille med briller for at beskytte nethinden mod yderligere slag – for netop at begrænse risikoen for, at der sker igen”. 

 

Til at begynde med var det svært at spille med brillerne, men nu er det ikke noget problem. 

 

“Nu mærker jeg ikke noget til det, men det gjorde jeg i starten. Det tog lang tid at vænne sig til det, da man jo spiller med noget, der strammer om hovedet. Men jeg bliver nødt til at spille med dem resten af min karriere, hvis ikke der sker noget helt mirakuløst.”

 

Nu er Ole Erevik i GOG på en 2-årig kontrakt. Indtil nu er en ¼-del af tiden gået. Tanken om hæder og ære er noget målmanden er vant til. Derfor er der ingen tvivl om, at snakken om medaljer er et sprog, målmanden forstår;

 

“Det er en af mine målsætninger, i hvert fald de første to år, hvor jeg spiller for GOG. Det har jeg også sagt til Kasper Jørgensen, at jeg vil gerne vinde noget. Jeg er ikke super hooked på at spille om 6.- 7. pladserne. Det håber jeg, andre kan få lov til at gøre. Så kan vi spille med om de sjoveste placeringer”.

 

 

 

Klubhistorik

Stavanger

Ademar Leon 2003-2005

Bidasoa Irún 2005-2007

Magdeburg 2007-2008

Kolding IF  2008-2011

Aalborg 2011-2015

Aix-de-provence UC 2015-2017

GOG  2017-2019