Tilbage til oversigt

Flotte præstationer af ungdommen i GOG

Traditionen tro har GOGs ungdomshold de seneste uger været i aktion i kampene om medaljer. Denne gang var både U14, U16 og U18 på drengesiden og U16-pigerne kvalificeret til danmarksmesterskaberne. De senere år har GOG to gange prøvet at vinde DM-guld i alle tre drenge-årgange – i samme sæson!

”Vi er meget stolte af, at GOG igen har hold med til så mange DM-stævner. Og det er jo noget af en arv at skulle løfte,” fortæller GOG Håndbolds formand, Niels Kildelund.

GOG hentede et sæt flotte guldmedaljer, da U18-drengene vandt finalen over Oure, der noget overraskende havde besejret favoritterne fra Skanderborg Håndbold i semifinalen. Men GOG viste styrken i finalen og tog dermed det fineste sæt medaljer med hjem til Sydfyn.

Niels Kildelund glæder sig også over, at fire spillere fra de guldvindende U18-drenge har fået en kontrakt med GOGs ligahold. Flere af dem er lokale gutter.

”Det er jo vores DNA at sende spillere videre til ligaholdet. Og det er jo ikke som dengang, vi andre spillede. Nu hopper de unge bare ind og klør på. Det er godt. De her unge talenter bliver spændende at følge,” mener Niels Kildelund.

Sølvmedaljerne til U16-drengene, som GOG har i samarbejde med Skolerne i Oure, var også en god præstation. Favoritterne fra Skanderborg Håndbold var for stor en mundfuld for GOG/Oure-holdet, og sølvmedaljer er ifølge formanden mere end godkendt.

”Flot arbejde af alle trænere.”

GOGs U14-drenge var så heldige, at de fik lov at spille DM-stævnet hjemme i Gudme. Det blev til en fjerdeplads for GOG mod stærkt spillende modstanderhold, men drengene gjorde deres bedste og mod skarpe modstandere, så vi er tilfredse med resultatet, vurderer Kildelund.

Og selvom det ikke blev til medaljer i U14, kan Niels Kildelund glæde sig over, at værterne fra GOG fik stor ros fra de tilrejsende klubber for både piger og drenge.

”Vi fik stor ros for afvikling af DM-stævnet. Alle var glade, så det er dejligt.”

U16-pigerne er også et hold, GOG har i samarbejde med Skolerne i Oure. For dem var det en vigtig målsætning at kvalificere sig til DM, så her er en fjerdeplads også et godt resultat.

”Og så ser vi frem mod den kommende sæson, hvor vi styrker pigesiden i GOG. U19-pigerne får tidligere GOG-profiler Keld Wilhelmsen og herrelandstræner Nikolaj Jacobsen som trænere, og jeg håber det vil skabe en kontinuitet på pige-siden, som vi har savnet. På drenge-siden har vi haft de samme trænere i 7-8 år. Det giver noget sikkerhed. Det, håber vi på, også vil lykkes på pigesiden med de nye kræfter,” slutter Niels Kildelund.