Tilbage til oversigt

Frederik Bo frygtede for karrieren

Det er over et år siden, at Frederik Bo måtte lade sig operere i knæet. Det forreste korsbånd i højre knæ skulle fikses. Den lange periode med genoptræning fik nogle dage fløjspilleren til at se sort, men nu kan han igen se sig selv i gult på banen for GOG.

Først var det ikke så slemt, så var det pludselig et ødelagt korsbånd. Så en operation, men også en infektion. Der har været mange op- og nedture det seneste år for GOG-spilleren Frederik Bo Andersen.

”Det har været en rigtig rutsjebanetur. Men efter en hård tid omkring operationen, så gik det kun en vej. Og det er gået rigtig godt,” fortæller den 21-årige venstrehåndsspiller.

”Sådan en periode sætter en masse tanker i gang i én. Kan jeg overhovedet huske at spille håndbold, når jeg skal i gang igen? Kan jeg nogensinde finde tilbage til det niveau, jeg havde før? Jeg har da haft mange mørke tanker.”

GOG’s fysioterapeut: Frederik Bo er pligtopfyldende og dedikeret

Hos GOG’s sundhedsstab bekræfter Mads David Thorsen fra ADG Fysioterapi, at det var et kompliceret forløb for Frederik Bo Andersen i begyndelsen, fordi det tog tid at finde ud af, hvad der egentlig var sket.

”Men efter operationen er det gået rigtig godt. Frederik har været meget pligtopfyldende og dedikeret omkring sin genoptræning. Det har uden tvivl været hårdt mentalt for ham, men han har kløet på, når jeg har set ham og på den måde ikke været mærket af det. Nu mangler han jo noget kamptræning og timing, men ellers ser det fint ud,” lyder det fra fysioterapeuten, der har fulgt med og guidet undervejs i genoptræningsfasen.

”Frederik har som alle andre unge mennesker med langtidsskader haft mentale op- og nedture. Frederik har dog klaret det rigtig godt og har vist stor målrettethed på vej tilbage til banen. I sidste ende er han stadig ung, så på den lange bane håber og tror jeg ikke, det får indflydelse på det flotte forløb, han var i gang med inden skaden,” siger cheftræner i GOG Nicolej Krickau, der er glad for at have fløjspilleren tilbage på holdet, hvor han allerede nu kan bidrage især defensivt.

 

Mental styrke og drømme-comeback

Selvom Frederik Bo Andersen helst havde været skaden foruden, så har han alligevel fået mere styrke mellem ørerne efter mange måneder med knæøvelser.

”Man lærer af at skulle håndtere sådan en periode. Man står stærkere efterfølgende. Så nu vil jeg helt sikkert nyde det mere, når jeg er på banen. Og et enkelt brændt forsøg eller to kan ikke slå mig ud og fjerne glæden ved at spille,” fortæller fløjspilleren, der bare bliver kaldt ”Bo” og fremhæver den modtagelse alle i Phønix Tag Arena gav ham den dag, han gjorde comeback i kampen mod SønderjyskE.

”Det føltes ikke som 500 mennesker i hallen. Det føltes som fuldt hus. Det var helt vildt. Der fik jeg virkelig pulsen op. Og så med en scoring lige til sidst. Det kunne jeg ikke have drømt meget bedre.”