Tilbage til oversigt

Gidsel er rundtosset, men bliver ikke svimmel

GOG’s Mathias Gidsel har imponeret mange i efterårssæsonen. Alle GOG-fans er faldet for den hurtige og finurlige fighter. Men også landstræneren har fået et godt øje til højrebacken, der nu kan skrive den første landskamp på cv’et.

 

Som 15-årig kom Mathias Gidsel til GOG og gik på efterskolen i Oure. Siden er karrieren kun gået én vej. Og i den her sæson har han været flyvende.

 

”Det har været en meget vild sæson. Det hele er gået ret hurtigt. Der er sket virkelig mange gode ting på kort tid. Jeg har spillet godt, men det er også fordi, holdet har spillet godt,” fortæller Mathias Gidsel, der har været en af GOG’s store profiler de seneste måneder.

 

”Der er rigtig mange, der skriver til mig efter kampene. Man kan godt blive lidt rundtosset, men det er jo fedt at få en masse ros.”

 

Styrketræning og bearnaisesovs

 

Coronapausen i foråret var god for den unge spiller. Tiden blev brugt på styrketræning og mad, så der kunne komme ekstra kilo på kroppen. Om der findes en hemmelig opskrift ved han ikke, men Knorr Bearnaise har virket for mig, griner Gidsel.

 

Tiden med vægtene har gjort ham fysisk bedre rustet til efterårssæsonen med mange kampe. Og så har de nye, rutinerede holdkammerater Morten Olsen og Anders Zachariassen skubbet Gidsel ud over kanten, og det gav vinger.

 

”De stiller mange krav. Så store krav, at jeg nogle gange tænkte: stop, nu kan jeg ikke mere. Men i stedet for at hvile i, at jeg er god, som jeg er lige nu, så har de hjulpet mig til at spille bedre. Bedre end jeg nok selv troede, jeg kunne.”

 

Mødet med Mikkel Hansen

 

21-årige Gidsel blev født som grøn i Skjern, men har de seneste seks sæsoner udviklet sig til en stjerne i gult. Og lørdag den 7. november blev paletten så udvidet med rødt og hvidt. Backen fik debut på det danske landshold i EM-kvalifikationskampen mod Finland og kvitterede med tre mål og en række assists.

 

”Det er jo det ypperste, man kan opnå. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, men det var en kæmpe oplevelse at være med til samling og spille sin første landskamp. Jeg er jo så ung, at jeg var en dreng, da Mikkel Hansen kom på landsholdet, så jeg kan huske at sidde og se ham i tv. Så det var meget vildt og mærkeligt at skulle være en del af det og spille med ham og de andre.”

 

Invitationen til landsholdet kom helt fortjent efter et efterår, hvor Mathias Gidsel har spillet rigtig godt, med stort overblik og masser af rutine for hans alder, fortæller landstræneren.

 

”Jeg tog ham med, fordi jeg ville se ham an på holdet. Hvordan han falder ind i tingene, og ikke mindst fordi han har været en af ligaens bedste spillere indtil nu. Han gjorde det også rigtig fint, da han var med og passer godt ind i nogle af de ting, vi ligger og spiller,” lyder vurderingen fra Nikolaj Jacobsen.

 

”Selvfølgelig er han i spil til VM. Det kommer den næste måned til at afgøre.”

 

Rundtosset, men fødderne står fast

 

Det danske herrelandshold skal forsvare VM-titlen i Egypten til januar. En plads på det danske VM-hold tør Mathias Gidsel kun drømme om.

 

”Der er mange gode spillere på min plads, så det er ikke noget, jeg regner med, men jeg drømmer da om det,” lyder det fra den jyske bagspiller.

 

”Jeg prøver at holde benene på jorden og fokuserer på at arbejde hårdt. Nu er det tydeligt, at modstanderne har lagt mærke til mig og forberedt sig på mit spil. Så nu gælder det om hele tiden at udvikle sig, så jeg kan blive ved med at overraske, imponere og komme med nyt.”

 

GOG har kontrakt med Mathias Gidsel frem til sommeren 2022.