Tilbage til oversigt

GOG-backs er ligaens mest værdifulde

Efter de første ni spillerunder i Herre Håndbold Ligaen har GOG markeret sig med syv sejre, en uafgjort og blot et enkelt nederlag. Det rangerer holdet som det næstbedste i ligaen efter Bjerringbro-Silkeborg.

 

Når man ser på de individuelle statistikker, er der også adskillige GOG’ere, der har skilt sig positivt ud fra mængden. Det gælder ikke mindst, når det drejer sig om statistikken for de mest værdifulde spillere, den såkaldte MEP-score.

 

“MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv han har været sammenlignet med alle de andre spillere,” forklarer Divisionsforeningens Digital-ansvarlige Thomas Knudsen i forbindelse med lanceringen af systemet.

 

MEP-listen toppes af landsholdsaktuelle højre back Niclas Kirkeløkke, der med et gennemsnit på 4,55 point per spillet kamp har scoret sammenlagt 40,92 point efter at have været i aktion i alle ni kampe.

 

Tæt efter Kirkeløkke følger skadede Lasse Møller, der i sine syv kampe har hentet 39,61 point. Det giver et gennemsnit på imponerende 5,66 point pr. kamp, hvilket er det suverænt højeste i ligaen.

 

På tredjepladsen følger Århus Håndbolds Nikolaj Læsø, der har hentet 32,79 point indtil nu – 3,64 i gennemsnit.

 

Målscorerlisten har Lasse Møller på andenpladsen med 64 mål, mens Kirkeløkkes 52 scoringer placerer ham som nummer 6. Mest scorende spiller i ligaen indtil nu er Nordsjælland Håndbolds Johan Meklenborg, der har nettet 67 gange.

 

Mere statistik kan findes på Divisions Foreningens website www.tophaandbold.dk