Tilbage til oversigt
Liga Partner

GOG er meget mere end et professionelt ligahold

De fleste kender håndboldklubben, der de seneste to sæsoner er blevet dansk mester. Men egentlig er GOG også en forening for store og små – talenter og motionister. Med støttekroner fra FynskSupport under Energi Fyn kan klubben give et tilbud til alle, der ønsker at være en del af det gule, familiære fællesskab.

Det kan godt være, at far er professionel håndboldspiller og kæmper på banen i de store kampe i ligaen og Champions League med GOG, men lørdag formiddag er det 4-årige Elina, der er på banen til Leg & Bevægelse i Gudme.

”Hun glæder sig hele ugen til, at vi skal op i hallen. For hende er det klart ugen højdepunkt,” fortæller Elinas far, Anton Lindskog, der i GOG mest er kendt for at være stregspiller på det professionelle ligahold.

”Det er dejligt at være en del af den professionelle del af GOG, hvor jeg kan udøve min sport, samtidig med at min datter kan være en del af foreningen bag. Det giver et godt far-datter-bånd, hvor vi ikke kun er i hallen for at se mig spille håndbold, men også er her for at bruge weekenderne sammen som en familie.”

GOG har i alt 20 spillere i ligatruppen, men i foreningen GOG Håndbold er der omkring 500 medlemmer. Der er børne-, ungdoms- og voksenhåndbold, der er Leg & Bevægelse for de mindste, og så er der håndboldfitness, som er et motionstilbud, der tager udgangspunkt i håndboldsporten.

Støttekroner bidrager til særligt miljø

Og skal der være plads til alt det, så kræver det midler i klubkassen. Derfor har det afgørende betydning, når en stor check på 48.145 kr. fra Energi Fyn kommer ind ad døren. Pengene kommer fra energiselskabets støtteprodukt FynskSupport, hvor Energi Fyn betaler to øre pr. kWh til en valgfri forening eller klub – uden at det koster kunden noget.

”Det betyder rigtig meget, at vi kan få nogle penge fra FynskSupport. Det betyder, at vi kan gøre noget for vores unge. Både trænere og spillere og for hele det miljø, vi gerne vil have, at børnene skal vokse op i. GOG er jo meget mere end bare elite,” fortæller Søren Kuhr Nielsen, der er formand for moderklubben GOG Håndbold.

Amatørafdelingen af GOG har hvert år gennem en årrække modtaget penge gennem FynskSupport-ordningen, og er i 2024 den klub, der får den største check tilsendt fra Energi Fyn.

”GOG har i lang tid været meget aktiv og har løbende tiltag i gang, som skal få deres medlemmer til at vælge en elaftale med FynskSupport. På den måde er de selv med til at skabe grundlaget for den økonomiske støtte, de får. Og da Energi Fyn er hovedsponsor for eliteholdet, er det med stor glæde, at vi også er med til at støtte foreningen bag, som jo betyder rigtig meget for lokalområdet – men også for de professionelle,” fortæller Paw Jakobsen, der er salgskonsulent hos Energi Fyn.

Fra den tyske bundesliga til Gudme

Og at så mange har glæde ved GOG, det kan tydeligt mærkes, når man kommer udefra og skal være professionel på ligaholdet som svenskeren Anton Lindskog, der har bosat sig i Gudme med sin familie.

”Det kan specielt mærkes igennem det lokale liv. Alle bakker op om klubben – og ikke kun ligaholdet. Alt lige fra de helt små, der render rundt med en håndbold i hallen og op til os, der spiller på ligaholdet,” fortæller stregspilleren.

I alt får 600 foreninger på hele Fyn støtte fra Energi Fyn gennem FynskSupport.