Tilbage til oversigt

GOG forlænger med cheftræner Nicolej Krickau

En ung og forholdsvis uprøvet trænet kom i 2017 og skulle stå i spidsen for GOG’s ambitiøse guldjagt. Nicolej Krickau har været på sidelinjen i en tid, hvor GOG er blevet bedre og bedre. Nu har klubben og træneren forlænget kontrakten til 2024.

 

Nicolej Krickau er grøn, da han kommer til Gudme for fire år siden. Det er ikke topklubber og store kampe, der fylder på træner-CV’et, og så kommer han også fra de grønblusede i Skanderborg Håndbold. Men det grønne ved den unge træner har hurtigt skiftet farve. Fire sæsoner med slutspil, finaler og Champions League i front for de gule har gjort noget ved træneren, men også mennesket Nicolej Krickau.

 

”Det er kommet helt automatisk. Jeg er blevet suget ind i den foreningskultur og DNA, der er i GOG. Det er jo de mennesker, man møder, som er med til at gøre én gul. Lige fra Vivi på kontoret til spillerne og de frivillige. Det er de her mennesker, der gør, at jeg elsker at være her. Alle har modtaget mig og min familie med åbne arme. Der er GOG noget særligt,” fortæller Krickau, som ikke havde svært ved at sætte underskriften på en forlængelse af kontrakten, så den nu gælder til sommeren 2024.

 

”Jeg synes, at GOG er det perfekte match for mig. Vi har arbejdet os op til at være en seriøs guldkandidat. Hvem vil ikke gerne være træner sådan et sted. De jobs hænger ikke på træerne. Og med direktør Kasper Jørgensen i spidsen har klubben vist, at den er villig til hele tiden at flytte sig. Vi er ikke landet. Vi bygger hele tiden på, fx at GOG har hentet landsholdsspillere som Morten Olsen og Anders Zachariassen til den her sæson.”

 

En enestående klub – 144 km væk

Nicolej Krickau fremhæver også det afgørende i, at hans familie trives med hans trænergerning i Gudme – 144 kilometer fra hjemmet i Horsens. Atmosfæren i den lokale klub på Sydfyn har omfavnet Nicolejs kone Stine og deres tre børn, som elsker at være med til kampe og træninger, når det passer ind.

 

”Der er ikke nogen, der kan hamle op med den kultur, der er her. Andre klubber har noget andet, men GOG’s version tænder mig. Og så handler det i sidste ende om, hvorvidt det er det sportsligt rigtige for mig. Og det er det. Så det er dejligt, at klubben også synes, at jeg kan være med til at flytte GOG i den rigtige retning,” siger den 34-årige træner.

 

Og så er der samarbejdet. Både med direktør Kasper Jørgensen om den sportslige strategi, men også alle andre uden om. Administrationen, sundhedsstaben og øvrige trænere. Krickau sætter stort pris på det gode samarbejde, han nu har haft i en årrække med de mange, meget engagerede personer, der er omkring ligaholdet i GOG.

 

Største oplevelse var ikke pokaltitlen

Køreturen til Gudme er blevet en vane. Først var planen, at Nicolej Krickau ville arbejde undervejs med telefonopkald på hele turen. Bruge tiden maksimalt. Nu er det blevet en pause i en travl hverdag. En oase, trænerlivet ikke har mange af, hvor han forsøger at tænke på noget andet end håndbold, selvom det er svært. Men bliver han bedt om at tænke tilbage på den største oplevelse i GOG, så står det helt klart for ham. Vi skal tilbage til den tredje og afgørende DM-semifinale for to år siden mod Skjern Håndbold.

 

”Det, der står klarest for mig, er de sidste 10 minutter af den kamp. Phønix Tag Arena er på sit ypperste. Det koger. Vi havde været bagud og vinder. Det var en kæmpe forløsning, at vi endelig knækkede koden mod Skjern, og vi endelig nåede den finale. Og så var det en mega kulmination for Niclas Kirkeløkke. Det her kæmpepotentiale, vi alle har set hver eneste dag, som var udskældt for ikke at have det, der skulle til, når det hele skulle afgøres. Jeg glemmer aldrig hans præstation. Det står så stærkt for mig. Det var de største ti minutter i min karriere.”

 

En oplevelse, der var endnu større end DM-finaler, og den store præstation det var at vinde den første titel til GOG siden 2007. Og den ambitiøse træner drømmer om flere store øjeblikke.

 

”Jeg håber, vi kan bevise over for vores bagland, omgivelser og hele Håndbolddanmark, at vi kan gå hele vejen med vores egen model. At vi kan lykkes med at holde fast i at udvikle talenter i vores egen lille andedam suppleret med erfarne kræfter udefra – gerne med GOG-blod i årene, som vi har gjort med Morten Olsen. Kan vi vinde et DM på den måde, så ville det være det største for os,” slutter Nicolej Krickau.