Tilbage til oversigt
Liga

GOG henter landsholdsspiller i fransk storklub

Når GOG-spillerne efter sommerpausen løber på banen til sæsonen 23/24, vil tilskuerne lære et nyt navn at kende, da den svenske landsholdsspiller Linus Persson har underskrevet en treårig kontrakt, som betyder, at han skifter fra den franske storklub Nantes til GOG.

Foruden Nantes har 29-årige Linus Persson masser af erfaring fra den franske klub US Ivry Handball og fra det svenske landshold, som han har spillet 44 kampe for, hvilket resulterede i VM-sølv i 2021 og EM-guld i 2022.

Rutineret herre tjekker ind i Gudme

Af samme årsag er Nicolej Krickau også særdeles godt tilfreds med samarbejdsaftalen med den rutinerede højre back.

“Vi er rigtig glade for, at vi har landet en aftale med Linus Persson. Det er en spiller, som jeg har været i dialog med i mange år nu, faktisk. Og den her gang passede det rigtig godt sammen. Han har haft nogle flotte år i Frankrig, og er i gang med en flot sæson i Nantes. Så hans ønske om at komme tættere på Skandinavien og vores ønske om at finde en højre back, der er dygtig i begge ender af banen, bliver et rigtig godt match,” siger Krickau, der har mange plusser stående på sin liste over Perssons evner:

“Både mentalt, men også teknisk og taktisk synes jeg, at Linus passer perfekt ind i GOG. Han er alsidig og meget pålidelig i sit spil. Han laver ikke ret mange fejl, han dækker op på et utrolig fint niveau, og han er en god håndværker. Han har tidligere haft sæsoner, hvor han har skullet score flere mål, end han gør i Nantes. Men det er ikke nødvendigvis den rolle, som han behøver at have hos os, for der har vi en anden højre back, som er en goal getter. Så Linus kommer til at være en super stabiliserende faktor på vores højre back, og så har han en god portion erfaring, der kan bidrage godt til vores omklædningsrum.”

Ifølge direktør Kasper Jørgensen, så handler nyerhvervelsen i høj grad om at sikre kontinuiteten, så GOG har grundlaget på plads for klubbens ambitiøse fremtidsplaner.

“I GOG vil vi gerne holde i toppen af dansk håndbold. Vi har en ambition om at fortsætte i top-2, og spille med i Champions League år efter år, og der er det vigtigt at få spillere tilknyttet, som har stor europæisk erfaring, og det har Linus Persson. Det er en solid højre back, vi får med på holdet, og det er endnu et bevis på, at vi i GOG holder de målsætninger, som vi sætter.”

Masser af svenske roser til GOG

Hovedpersonen selv ser også frem til fremtiden på Sydfyn, og han har forberedt sig godt ved at tale med tidligere og nuværende GOG-svenskere om, hvad han kan forvente sig.

“GOG er en vældigt interessant klub, som i mange år har opfostret unge spillere, som har gjort det godt på verdensplan. Og så har jeg selvfølgelig talt med Tobias Thulin, Jerry Tollbring. Joseph Pujol og med Oscar Bergendahl om GOG, og de har alle sagt, at de trivedes vældigt godt i klubben,” siger Persson, som skal vænne sig til en mindre, men ikke mindre engageret kulisse efter sommerferien.

“Vi har 6.000 tilskuere til kampene i Nantes, og det er også sjovt, men jeg har hørt, at der er en rigtig god og intens atmosfære i Gudme, og at der er rigtig godt med tryk på. Det glæder jeg mig til at opleve,” fortæller Persson, som godt ved, hvad han skal bidrage med på banen.

“Nu har jeg været fem år i Frankrig, og jeg ville gerne prøve noget nyt, og der var det oplagt at skifte til GOG. Den danske liga er også blevet god, og jeg vil gerne fortsætte min udvikling som håndboldspiller. Til gengæld kan jeg tilføre GOG en del rutine fra et fransk tophold, og så fra mine mesterskaber med det svenske landshold, og jeg er sikker på, at det bliver godt,” siger Linus Persson videre.