Tilbage til oversigt

GOG får mest for pengene

Normalt vil man sige, at den håndboldklub med flest penge, kan købe de bedste spillere og derfor præstere bedst. Men sådan er det ikke altid.

 

GOG klarer sig bedre, end hvad den økonomiske formåen burde række til. I hvert fald i sæsonen 2015/16. Det viser en analyse fra Idrættens Analyseinstitut, der har set på klubbernes personaleomkostninger sammenlignet med sæsonens resultat.

 

Instituttet har lavet en graf med en linje. Hvis klubben ligger lige på linje, så har den opnået præcis det resultat som er forventeligt med det pågældende budget. Ligger klubben over, er der præsteret bedre end forventeligt. Og modsat under linje. (se figuren i linket nederst)

 

GOG er den klub, der ligger længst fra linjen på den positive, og GOG bliver da også omtalt positivt i artiklen på Idrættens Analyseinstituts hjemmeside:

 

– I Herreligaen var GOG det hold, der præsterede bedst, når man tager højde for de investerede lønkroner (se figur 1). På trods af kun at have ligaens sjettehøjeste budget sluttede klubben på en tredjeplads, lyder det i artiklen.

 

Sæsonen 2015/16 var en god sæson for GOG. Med et mindre budget end i dag gik de gulblusede i pokalfinalen og vandt bronzemedaljer. Et godt signal for den ambitiøse klub.

 

– Jeg blev da glad, da jeg så analysen. Det er jo det, vi går og fortæller os selv og omverdnen. Vi kan mere for mindre. Og det er det her et bevis på, lyder det fra GOGs direktør Kasper Jørgensen, der henviser til klubbens fantastiske talentarbejde og samarbejdet med Oure-skolerne, som en del af successen.

 

Og ser man på det lige nu her i sæsonen 2017/18, hvor GOG ligger nummer et i ligaen, mon så ikke en analyse på situationen i dag ville vise nogenlunde det samme billede 🙂 

 

Kilde: Idrættens Analyseinstitut IDAN – se artiklen her.