Tilbage til oversigt
Liga

GOG har målmandsteamet klar til ny sæson

Foto: Til venstre Peter Johannesson (foto Bergischer HC-Andreas Fischer) til højre Salah Boutaf (foto: SAH/Matti Kronborg)

Når GOG-tilskuerne efter sommerpausen begiver sig til håndbold i Gudme, er et nyt målvogterteam klar til at sørge for, at modstanderne holdes fra fadet. Fra 1. juli er det nemlig den 31-årige svensker Peter Johannesson samt 24-årige Salah Boutaf.

For Johannesens vedkommende betyder skiftet, at han efter ni sæsoner i den tyske Bundesliga, senest Bergischer HC, vender næsen nordpå, mens Salah Boutaf skal sydover, da han skifter fra Skanderborg AGF Håndbold.

Og ifølge GOG-direktør Kasper Jørgensen er der god grund til at have høje forventninger til den konstellation, der skal tage over i GOG-buret efter Tobias Thulin og Matthias Dorgelo Rex, der begge skal på nye eventyr.

“Jeg er virkelig godt tilfreds med, at vi har fået to målmænd, der supplerer hinanden godt på alle måder. Peter har masser af rutine med fra Bundesligaen og fra det svenske landshold, og Salah har gjort det så godt i Skanderborg Aarhus, at han sagtens kunne have fået en udenlandsk kontrakt, hvis han havde ønsket det. Frem for alt er jeg overbevist om, at vi får en duo, hvor de begge er sulte efter at vinde, og hvor de i fællesskab kan gøre hinanden bedre,” konstaterer Kasper Jørgensen, der bakkes op af hovedpersonerne:

“I mine øjne er det vigtigt, at en klub har to gode målmænd, og det handler om at være et godt team, så man kan støtte hinanden undervejs og til træning. Selvfølgelig vil vi gerne stå på mål begge to, men det vigtigste er, at holdet vinder,” lyder det fra Peter Johannesson, og Salah Boutaf ser også frem til makkerskabet.

“Jeg er overbevist om, at det bliver rigtig godt. Peter har stået i mange sæsoner i Bundesligaen, og jeg har selv fået en masse spilletid i Skanderborg, så jeg er overbevist om, at GOG med os får et godt par, hvor vi er med til at gøre hinanden bedre,” siger Salah Boutaf.

GOG – en traditionsrig topklub

Mens de to spillere kommer fra forskellige steder, er de enige om, hvad det især var, der fik dem til at søge en fremtidig håndboldadresse på Sydfyn.

“For mig var der rigtig mange grunde til at vælge GOG. For det første er GOG en traditionsrig topklub, og det er helt sikkert en af de fedeste danske klubber. For det andet har GOG i mange år lagt et stort arbejde i talentudviklingen, lige som man gør i Skanderborg, og det synes jeg er vigtigt, for det giver en god sammenhængskraft mellem ungdommen og seniorspillerne. Jeg har været i dialog med en lang række klubber både i udlandet og i Danmark, og jeg er overbevist om, at det rette step for mig, er at skifte til GOG,” vurderer Salah Boutaf.

Samme lokkemad har tiltrukket Peter Johannesson, der efter ni sæsoner i henholdsvis HBW Balingen-Weilstetten, TBV Lemgo og Bergischer HC ser frem til at være med i den sjove ende af tabellen:

“Den danske liga bliver stærkere og stærkere år for år, og GOG har lavet masser af flotte resultater og spillet i de europæiske turneringer, og det håber jeg selvfølgelig også, at jeg får mulighed for. Jeg vil gerne være med til at spille om medaljer, og GOG bestemt et skridt op ad karrierestigen for mig. I øvrigt har jeg talt med flere andre svenskere, der har været glade for deres tid i GOG, blandt andre Oscar Bergendahl og Anton Lindskog, og det tæller naturligvis også,” siger Peter Johannesson.