Tilbage til oversigt

GOG henter landsholdsspiller i tysk storklub

Fra den kommende sæson skal Jerry Tollbring spille for GOG. Den svenske venstrefløj har skrevet under på en toårig kontrakt med de gule fra Sydfyn. En stor profil, der helt sikkert bliver en markant spiller i den danske liga.

 

Når Emil Jakobsen til sommer skifter til Flensburg-Handewitt, bliver pladsen på venstre fløj overtaget af en svensk landsholdsspiller. 25-årige Jerry Tollbring kommer til GOG på en toårig kontrakt.

 

”GOG er en interessant klub for mig med mange unge spillere. De spiller god håndbold med meget tempo og fart, så det glæder jeg mig meget til,” fortæller Jerry Tollbring, der lige nu spiller i den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen sammen med den tidligere GOG-profil Niclas Kirkeløkke.

 

”Jeg har talt en del med Niclas om det, og han har fortalt, at det er en rigtig god klub. Og så sagde jeg ja. Og så kender jeg også Oscar Bergendahl, fordi vi har spillet på ungdomslandsholdet sammen, så ham skal jeg da også lige have fat i, når tiden nærmer sig, at jeg skal flytte. Jeg glæder mig til prøve kræfter med den danske liga, der har udviklet sig meget. Og så glæder jeg mig til at komme lidt tættere på Sverige.”

 

Der er også stor glæde i Gudme over, at det er lykkedes at hente en landsholdsspiller til GOG fra et af de bedste hold i bundesligaen.

 

”Jerry har hele tiden stået øverst på vores ønskeliste over venstrefløje, så det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere en toårig aftale med ham. Med sine landskampe, slutrunder for Sverige og erfaringer fra bundesligaen, kommer Jerry til GOG med netop den ekspertise, vi har efterspurgt. Han bliver helt sikkert en profil i den danske liga, så vi glæder os til at se ham i den gule GOG-trøje,” udtaler GOG-direktør Kasper Jørgensen.

 

Jerry Tollbring er tre gange svensk mester IFK Kristianstad, inden han skiftede til bundesligaen og Rhein-Neckar Löwen i 2017. I Tyskland har han vundet et enkelt pokalmesterskab. Ved VM i 2017 fik Tollbring sit store internationale gennembrud med det svenske landshold og kom på turneringens All Star Hold. Ved EM i 2018 var han med til at tage sølvmedaljer med hjem til Sverige.