Tilbage til oversigt

GOG kom, så, sejrede og blev sorteper

Hele denne sæson har været som en amerikansk boksefilm.

 

Den unge urutinerede bokser starter med at kæmpe sig op blandt de bedste. Her overrasker han alt og alle. Han knockout’er flere store boksere i løbet af filmen. Lidt over halvvejs får han problemer, han render ind i nogle nederlag, og folk begynder at tvivle på hans evner. Mod slutningen rejser han sig, og beviser en gang for alle, at han kan være med blandt de store. I den sidste og afgørende kamp, fighter han livet ud af bokser-shortsne. Hele arenaen skriger hans navn, men han må overgive sig til overmagten. Den store, rutinerede, professionelle bokser løber med sejren, men vores ven, det unge håb, har bokset sig ind i alles hjerter, og går fra arenaen som en vinder.

Sådan har GOG’s film set ud denne sæson. GOG kom, så og sejrede, men tabte alligevel i sidste ende. Ordet ”eventyr” har været brugt flittigt om denne sæson, men eventyr ender altid lykkeligt, og det gjorde det desværre ikke for de gule i dag.

 

Kampen mod Århus skal vi ikke tærske langhalm på. Det blev en sejr på 26-22, der blev grundlagt med fint og solidt spil langt hen ad vejen. Da kampen var fløjtet af, samledes alle i hallen. Publikum, sponsorer og spillere stod kun og ventede på melding fra Skjern. Tre minutter før tid var GOG i semifinalen, men desværre endte det hele med vestjysk jubel og GOG som sorteper.

 

De gule har spillet en fantastisk sæson og et endnu mere fantastisk slutspil. Faktum er at:

 

–       GOG har fået flest point af alle otte slutspilshold, hvis man ikke medregner de point, der er taget med fra grundspillet. 9 point blev det til for GOG.

–       GOG havde været bedst, hvis det var indbyrdes opgør, der havde afgjort placeringerne ved pointlighed.

–       GOG havde været klar nummer to, hvis det var målscorer, der havde afgjort placeringerne ved pointlighed.

–       Det er aldrig før sket, at ni point ikke har været nok til at gå videre fra en slutspilspulje.

 

Så er diskussionen der igen om turneringsstrukturen. Når man vælger et grundspil efterfulgt af et slutspil, er det indiskutabelt, at der skal være en bonus ved at klare grundspillet godt. Derfor får nummer 1 og nummer 2 også 2 point med over i slutspillet, mens nummer 3 og 4 får 1 point med over. Set fra GOG’s synsvinkel i år, er det dog fatalt, at ikke nok med de 2 og 1 point, som henholdsvis Skjern og Tvis har haft med over, har de reelt haft et point mere, da det ved pointlighed var grundspillets placering, der ville afgøre det. Er det fair? Topholdene vil helt sikkert sige ja. Og det kan da også godt være, at det er helt ok. Men INGEN skal med den nuværende turneringsstruktur komme og sige, at der intet er at spille for i grundspillet. Det er GOG i år bevis for.

 

Sæsonen for GOG ender her. Nummer et i slutspillet bliver byttet til en 6. plads sammenlagt. Det betyder reelt:

–       Ingen Europacupkampe næste år

–       Ca. 50.000 mindre når TV pengene skal fordeles efter ligaplaceringerne.

–       Ingen TV semifinaler og bronzekampe, hvor GOG kunne have tjent penge på entréindtægter og TV-reklame penge, samt givet spillere og fans nogle flere fanstastiske kampe.

 

Heldigvis havde ingen regnet med et scenarie, hvor GOG skulle spille med om top fire, og derfor havde alle disse ting været bonus, men derfor bløder GOG-hjertet alligevel lidt ekstra, når de bliver listet op.

 

Når objektiviteten om et par dage vender tilbage, vil vi helt sikkert kunne glæde os over en fantastisk sæson. Når den vender tilbage, kan vi også med ro i sindet lykønske Kolding, Aalborg, Skjern og Tvis Holstebro med semifinalepladserne, som set over en hel sæson er yderst velfortjente. Men i skrivende stund har man mest lyst til at råbe af afmagt.

GOG havde fortjent bedre!

 

En gang gul, altid gul.

 

G-O-G er livet for os!
for din ære vil vi slås
Er du lille, er du stor
du på klubben tror! 

 

Vi er gule – røde – og
vi er fra G-O-G !
VI ER FRA G-O-G ! 

 

ÉN FOR ALLE – ALLE FOR ÉN –
det er klubbens hjørnesten!
Er du lille, er du stor,
klubben på dig tror! 

 

Vi er gule – røde – og
vi er fra G-O-G !
VI ER FRA G-O-G !