Tilbage til oversigt
Liga Talent

GOG laver aftale med ung forsvarsklippe

Den 20-årige venstreback og forsvarsklippe Christoffer Dreyer kan gå på juleferie med en frisk GOG-kontrakt indrammet til kaminhylden. Dermed kroner Dreyer en flot efterårssæson med visheden om, at han og barndomsklubbens veje fortsætter i samme retning frem til sommeren 2024.

“Det er en klub der står mig utroligt nær, og en klub jeg har en kæmpe tilknytning til. Så da jeg fik muligheden for at udfolde mig to år mere her i klubben, var det den perfekte retning at gå for mig. Både personligt og sportsligt. Den udvikling som jeg har haft håndboldmæssigt, har været rigtig god, så jeg tror ikke, jeg kan få bedre rammer, end dem GOG kan tilbyde her de næste to sæsoner,” siger Dreyer, der ikke har svært ved at finde forbilleder at spejle sig i i dagligdagen.

Dels har han rutinerede holdkammerater som Morten Olsen og Anders Zachariassen at suge erfaring fra, dels har unge Simon Pytlick og Lukas Jørgensen med udtagelsen til den aktuelle VM-trup vist, hvad der følger af gode kampe på klubholdet.

Fra chefkontoret i Gudme er der også stor tilfredshed med aftalen, der sikrer samarbejdet mellem parterne frem til sommeren 2024.

“Christoffer er jo en af vores egne drenge, og han er for alvor blomstret op over de seneste sæsoner, hvor han virkelig har leveret på højt niveau, så derfor var det også helt naturligt for os, at vi lavede en kontrakt med ham,” siger direktør Kasper Jørgensen om aftalen, der følger klubbens sædvanlige mønster, hvor en spiller går fra ungdomsrækkerne til masser af spilletid på ligaholdet i en ung alder.

“Det er lige præcis sådan, vi gerne vil gøre det. Vi er eminent dygtige til talentudvikling og til at føre spillerne fra ungdomsholdene til ligaholdet, og det er en af grundene til, at vi kan holde os i toppen af ligaen år efter år. Det er Christoffer et godt eksempel på. Han har gjort det godt i ligaen fra første kamp, og han har gjort det godt i Champions League, hvor han er blevet kastet for de helt store løver på den europæiske scene uden at falde igennem,” konstaterer Kasper Jørgensen.

Gult blod i årene

Christoffer Dreyers vej til ligaholdet har været lidt usædvanlig i den forstand, at han i sine unge teenageår var akademispiller i fodboldklubben OB i fire år, før han vendte tilbage til håndbolden og GOG som 16-årig. Men at det skulle være GOG, var der aldrig tvivl om, da han samlede bolden op igen:

“Det er den eneste håndboldklub, som jeg har spillet i siden jeg var 10, og det er bare en familie på tværs af årgangene. Det har været specielt, at der i alle mine ungdomsår har været et helt specielt bånd herude, som gør, at det er nogle helt vildt trygge og gode rammer at udfolde sig i. Jeg tror, at jeg har gult blod ud i årene. Jeg er megagul, og jeg bliver kun endnu mere gul af det her. Det bliver megagodt,” lyder det fra den glade hovedperson, som i denne sæson har fået spilletid i 14 ligakampe og 8 Champions League-opgør.

Trods de mange kampe og træningspas i GOG får Dreyer også tid til at træne U13-drengenes andethold, lige som han også har været aktiv frivillig i flere udvalg og været formand for fanklubben Det Gule Hjørne i sin tid som ungdomsspiller, og det engagement er ifølge talentchef Mikkel Voigt med til at gøre samarbejdet endnu mere frugtbart.

“Christoffer Dreyer har udnyttet tilliden optimalt og har bidt sig fast som en væsentlig brik i defensiven på ligaholdet, da han fik chancen. Men Dreyer er også en rollemodel for alle klubbens unge talenter, som er nysgerrige på, hvad hårdt arbejde kan føre til,” lyder de rosende ord.