Tilbage til oversigt
Liga

GOG og Aaron Mensing er det perfekte match

Som 26-årig er Aaron Mensing i sin bedste håndbold-alder, men han synes stadig, der var mulighed for at udvikle sit spil. Derfor valgte han at tage til GOG, og den beslutning har han ikke fortrudt.

Som erstatning for GOG-anfører Simon Pytlick kom Aaron Mensing til GOG i sommeren 2023 på en etårig kontrakt. Flensburg-Handewitt-spilleren havde nogle ønsker til sin personlige udvikling som håndboldspiller, som han håbede at kunne indfri på Sydfyn. Og der er mange positive ting at fremhæve efter de første måneder i klubben, fortæller Mensing:

”Jeg synes selv, at jeg har fået det ud af skiftet til GOG, som jeg gerne ville. Altså i forhold til det sportslige. Jeg har fået en stor rolle på holdet, jeg spiller en masse, og jeg får lov til at dække op. Så ja, jeg har egentlig den rolle, jeg gerne vil have. Og jeg synes, at jeg har fået muligheden for at udvikle mig. Alle rammer er der, så jeg kan blive endnu bedre. Og det var jo ligesom meningen med at skifte til GOG.”

Aaron Mensing mener også, han er kommet godt ind på holdet. I danske klubber er der meget fokus på det sociale, fortæller han, så det har egentlig ikke været svært for ham at falde til.

”Det er nogle gode gutter alle sammen, og vi hygger os sammen – også uden for banen, når der er tid til det. Så ja, det er jeg rigtig glad for.”

De unge GOG’ere giver god træning

En af de ting, som Aaron Mensing har oplevet som særligt ved GOG, er, at der er så mange dygtige unge spillere, som kommer og træner med førsteholdet.

”Altså sammenlignet med Flensburg for eksempel, så er der en helt anden bredde og mulighed for træning og træningskvalitet i GOG med de mange ungdomsspillere, der er så dygtige. Vi kan næsten altid spille på to mål til træning – også når vi har folk ude med skader. Derfor er energien på holdet måske lidt mere ungdommelig, end den er mange andre steder, tror jeg. Men det er jo også kun positivt,” mener Mensing, der med de mange unge har fået en ny rolle.

”Jeg synes jo, at det er sjovt. Og jeg skulle også lige vænne mig til at være en af de lidt mere erfarne spillere på holdet. Det har jeg ikke prøvet så tit i de klubber, jeg har været i. Så på den måde gav det mig også noget nyt. Men ja, jeg synes kun, at det er positivt.”

Glæder sig til de berømte GOG-fester

Fra holdkammeraterne i Flensburg-Handewitt – Lasse Møller, Kevin Møller og Emil Jakobsen – har Aaron Mensing hørt om mange traditioner og den berømte kultur i GOG. Det var heller ikke overraskende for ham, at der blev serveret den traditionsrige flæskesteg efter KIF Kolding blev besejret. Men én særlig ting, har han ikke oplevet endnu, og det ser Mensing frem til.

”Jeg mangler stadig at være med til en af de GOG-fester, der bliver talt så meget om. Vi havde en fest med holdet, som var en opstartsfest, men det var ikke en rigtig GOG-fest. Det var ikke en klubfest, så det glæder jeg mig også til at opleve og prøve.”

Indtil videre har han flere gange oplevet den særlige stemning på hjemmebanen i Gudme og Odense. Og den støtte, som klubbens mange fans giver.

”Jeg kan mærke, når vi spiller i hallen, at folk holder med GOG på den der helt specielle måde. Der er mange mennesker, der har meninger og også giver udtryk for dem, mere end der plejer at være andre steder, men det tror jeg egentlig primært er fordi, de er så passionerede omkring GOG. Alle de mennesker, der er i og omkring klubben, bakker godt op, og på grund af dem kan man tydeligt mærke det der GOG-DNA, synes jeg,” lyder det fra den 26-årige landsholdsspiller, der er født i det tyske mindretal i Sønderjylland og derfor kunne have spillet på det tyske landshold. Men valget faldt på Danmark, og nu drømmer han om en plads på EM-holdet i januar. Og den drøm kan hjælpes på vej af præcis det, som GOG tilbyder ham hver eneste dag.

”Det var egentlig derfor, at jeg gjorde det. I Flensburg fik jeg ikke lov til at dække op, så det ville jeg gerne i og med, at jeg er 26 år, så synes jeg ikke, jeg er færdig med min udvikling endnu. Så ja, jeg synes, at jeg har fået lov til at udvikle mig indtil videre og dække op og spille en masse i kampene. Så jeg har fået alt det ud af skiftet til GOG, jeg gerne vil.”

Aaron Mensing

26 år

Dansk landsholdsspiller

Personlig GOG-partner – Midtfyns Totalservice