Tilbage til oversigt

GOG på svær udebaneopgave

Når man umiddelbart siger, at Odder bliver en vanskelig opgave, kan der være folk, som finder det useriøst. De blå østjyder frister en tilværelse som bundprop i herreligaen, og må da også betegnes som et hold, GOG skal slå, hvis de gule stadig vil gøre sig forhåbninger om en slutspilsplads.  Men Odder har faktisk gjort det flot i ligaen trods det lave pointantal. Ikke mange havde levnet dem nogen chancer i ligaen, men især i kampenes første 30 minutter har østjyderne spillet fuldstændigt lige op med mange ligamodstandere. Mangel på ressourcer og bredde har som oftest betydet, at Odder efter 60 minutter har trukket det korteste strå.

Det er et mandskab med nogle klare profiler. På mål kan Morten Dueholm brænde nogle fantomkampe af, og han kan nærmest egenhændigt vinde en kamp for de blå. I den anden ende er det især venstre fløj Kristian Klitgaard samt playmaker og strateg Jakob Halle der trækker læsset. Halle har før haft en liga-fortid i Århus Håndbold, og han var faktisk forbi Sydfyn og Fåborg HK, da de lå i første division.

Ellers er det et ungt og opportunistisk Odder-hold, som meget gerne vil spille noget friskt og eksplosivt håndbold. Og det kan da også være holdets svaghed, nøjagtigt ligesom GOG, at man ikke har så mange ældre, rutinerede spillere, der ved hvornår bolden skal slås i jorden, og der lige skal noget ro på.

Udover at Odder er et stærkt hold, som på en for dem god dag kan blive svære at slå, ligger der også en mental udfordring. GOG har vundet tre kampe i streg, som man har kunnet betegne som små finaler i, først at komme fri af nedrykning, og dernæst at komme tættere på slutspillet. Denne kamp er ligesom de næste mod Sønderjyske og Lemvig også en finale, og det kan være hårdt gang på gang mentalt at skulle sætte sig op til at spille en livsvigtig kamp. Ikke desto mindre har holdet været enormt gode til det på det sidste, og vi håber, at drengene kan gentage den spillemæssige succes fra den sidste lange periode.

Kravet er klart. Hvis holdet skal i slutspillet, kræver det helst 6 point i de sidste fire kampe inden jul, og de første to skal komme i morgen i Odder. Men det bliver ingen nem opgave mod et hold, der kæmper hårdt for overlevelse i ligaen.

 

Kampen fløjtes op kl. 16.00, og der vil være liveopdateringer på GOG’s facebookside.