Tilbage til oversigt
Liga

GOG skriver lang kontrakt med stortalent

Selvom han endnu ikke er helt klar til sommerferien på Svendborg Gymnasium, har GOG-målmand Frederik Møller Wolff masser at glæde sig over i øjeblikket. Dels er det mindre end en måned siden, at han fyldte 18, og siden har han og holdkammeraterne på GOG’s U17-hold på meget overbevisende manér vundet DM-guld.

Og nu kan han så endelig løfte sløret for den femårige kontrakt, som han har lavet med GOG. Aftalen løber helt præcist frem til sommerferien 2029, og den er således et led i GOG’s langsigtede strategi.

“Vi er glade for, at vi kan offentliggøre, at vi har lavet en femårig aftale med Frederik Møller Wolff. Frederik er en lysende stjerne, som allerede har givet masser af bevis på sine talenter med U17-holdet, der har knust al modstand i år. Han har også vist ved træningen med Ligaholdet, at han i kraft af sin størrelse og sin hurtighed har et ekstremt stort potentiale, og vi tror, at han kan blive en af Danmarks bedste målmænd,” siger GOG-direktør Kasper Jørgensen, som til trods for, at Frederik Møller Wolff faktisk har fået sin officielle ligadebut i den netop afsluttede sæson, slår fast, at den unge keeper skal modnes i ro og orden.

“I første omgang skal han fortsætte sin udvikling på U19-holdet, men selvfølgelig vil han også være mere og mere med ved træningen på Ligaholdet, og vi er overbeviste om, at Frederik inden for få år kommer til at banke på til en fast plads i målet dér. Og jeg er helt tryg ved, at han også kan træde til, hvis det skulle blive nødvendigt i den kommende sæson,” konstaterer Kasper Jørgensen.

Hovedpersonen selv er også glad for, at han også i sportslig forstand har fået fremtiden på plads, så han kan færdiggøre sin HF på Svendborg Gymnasium, mens han lægger på sportsligt som U19-spiller.

“Jeg vil nyde alle de ungdomsår, jeg har tilbage, og jeg har valgt at lave en aftale med GOG, fordi jeg er sikker på, at det er den helt rigtige klub i forhold til min udvikling. Jeg får en tryghed ved, at jeg kender klubben, og jeg får mulighed for at fortsætte min udvikling med Mikkel Voigt og målmandstræner Niels Hecker,” siger Frederik Møller Wolff, der kom til GOG fra Ollerup-Skerninge som U12-spiller.

“Vi har et fantastisk træningsmiljø i GOG, hvor der bliver knoklet seriøst til træningen på alle hold, og det passer rigtig godt til min egen filosofi,” siger den unge målmand, der også har fået rig mulighed for at styrke sin vindermentalitet i GOG:

“Det er ikke mange kampe, jeg har prøvet at tabe, faktisk. Det er i hvert fald under 10 i al den tid, jeg har spillet håndbold,” lyder det med et smil fra målmanden, der som søn af holdleder Tommy Wolff også kan snakke håndbold hjemme ved spisebordet – ikke mindst fordi hans mor i årevis har vogtet buret på 2. divisionsholdet i Tved, hvor også hans lillesøster spiller.

Inspiration fra Ligaholdet

Til trods for, at Frederik Møller Wolff kun lige er fyldt 18, er han allerede på fornavn med alle spillerne på seniorholdet, og da han gik på banen for at forsøge at snuppe et straffekast mod Skjern i næstsidste runde af grundspillet, var han ikke i tvivl om opbakningen fra holdkammeraterne.

“Jeg har været en del med til træningen hos seniorholdet, og de har været virkelig søde til at tage godt imod os, når vi træner med. Jeg kan godt mærke, at det er noget andet, end jeg er vant til, fordi skuddene er hårdere, boldene bliver placeret bedre, og der er ikke så mange tekniske fejl, så det er virkelig fedt at få erfaring derfra,” siger Frederik Møller Wolff, som efter at have suget til sig fra Tobias Thulin og Matthias Rex Dorgelo nu glæder sig til at lære fra den kommende målmandsduo, Peter Johannesson og Salah Boutaf.

“Det giver inspiration at følge dygtige målmænd tæt på, og de er alle sammen vildt forskellige. Tobias og Matthias har jeg fulgt til kampe og til træning, og jeg glæder mig vildt til at møde Peter og Salah,” lyder det videre.

Fundament for fremtiden

Frederik Møller Wolffs femårige kontrakt med GOG er den seneste i en række af lange aftaler i GOG, og ifølge Kasper Jørgensen bliver Frederik Møller Wolffs aftale garanteret ikke den sidste af slagsen.

“Som de fleste nok har lagt mærke til, har vi i de seneste år indgået en række lange aftaler med nogle af klubbens store talenter, og det gør vi naturligvis, fordi vi ønsker at have et stærkt fundament for fremtiden, hvor vi forhåbentlig kan understøtte en kontinuitet, så GOG også på langt sigt kan forvente at spille med om medaljerne hvert år,” konstaterer Kasper Jørgensen, som understreger, at ungdomsakademiet ikke alene dækker behovet.

“I virkeligheden gør vi som vi har gjort i de sidste mange, mange år. Vi har et vildt ungdomsmiljø i GOG, som har givet os Lasse Møller, Nicklas Kirkeløkke, Mathias Gidsel, Simon Pytlick og Emil Madsen bare for at nævne en håndfuld af de seneste, og samtidig har vi haft tilgang af folk som Anders Zachariassen, Göran Johannessen, Jerry Tollbring, Torbjørn Bergerud og Oscar Bergendahl, der på hver deres måde har været med til at sikre, at GOG bliver regnet blandt de stærkeste klubber i Europa, og det er den model, som vi sætter i system for fremtiden,” slutter direktøren.