GOG slog BSH i dramatisk topopgør

Efter seks ugers skadespause var Morten Olsen tilbage i kamp lørdag, da GOG tog imod Bjerringbro-Silkeborg i HTH Herreligaen. Kampen sluttede 34-33 efter et større drama, der blandt andet bød på rødt kort til Anders Zachariassen såvel som Klaus Thomsen og Nikolaj Øris Nielsen. Samtidig var kampen den første, siden GOG-truppen for alvor blev ramt af coronapandemien i foregående uge.

Morten Olsen viste allerede efter 27 sekunder, at han ikke havde glemt det hele, da han spillede Anders Zachariassen fri til opgørets første scoring.

Scoringen varslede dog på ingen måde, at GOG ville komme let til pointene, og gennem hele første halvleg fulgtes de to hold pænt ad, og ved pausen gik GOG’erne i omklædningsrummet med den mindst mulige føring 18-17.

Den tendens fortsatte de første ti minutter efter pausen med den forskel, at det var gæsterne, der tog teten med en etmåls føring.

Og så brød dramaet for alvor ud i lys lue.

Ved stillingen 26-26 blev Anders Zachariassen for tredje gang vist ud, og dermed blev han præsenteret for det røde kort. På det tidspunkt var Zachariassen ellers GOG-topscorer med seks mål på seks forsøg.

Dramaet var dog langt fra ovre, og mindre end 100 sekunder efter det røde kort til Zachariassen havde han fået følgeskab af gæsternes Klaus Thomsen der også blev sendt til afkøling med tre udvisninger, mens Nikolaj Øris Nielsen så direkte rødt, da han ramte Viktor Gisli Hallgrimsson direkte i hovedet på et straffekast.

På det tidspunkt i kampen, hvor stillingen var 28-28, kom Søren Haagen ind i buret, og blandt andet takket være en periode på mere end seks minutter, hvor BSH ikke scorede, tippede balancen til GOGs fordel, og efter en tæt afslutning, løb GOG med sejren på 34-33.

Topscorer for GOG blev Mathias Gidsel med otte mål, mens Anders Zachariassen og Emil Jakobsen begge noterede sig for seks scoringer.

Tilbagevendte Morten Olsen scorede fem gange på syv forsøg og stod i øvrigt for fem assists.

Sejren betyder, at GOG fortsat er ubesejret i ligaen i denne sæson, og at Aalborg på førstepladsen kun er et point foran. GOG har spillet to kampe færre, hvorfor en overvintring på førstepladsen fortsat er inden for rækkevidde.