GOG sluttede 2014 med en flot sejr

Efter to nederlag på stribe til vestjyderne, var der lagt i kakkelovnen til GOG’erne sent søndag eftermiddag i Gråkjær Arena. Klavs Bruun er kendt for at tænde godt op under sine spillere, og der er der heller ingen tvivl om, at der var blevet talt med store bogstaver, efter at Tvis havde smidt en ni-måls-føring på 20 minutter senest mod Aalborg. Derfor skulle man forvente, at de hvidklædte tvis-spillere kom som skudt ud af en raket, men det var ikke tilfældet.

Det blev en meget underlig og energiforladt første halvleg fra begge mandskaber. Det var som om, andestegen og den brune sovs stadig lå lidt for godt i maverne både på spillere og publikum. De to hold fulgtes ad, men det var bestemt ikke kønt håndboldspil. Kun fantastisk spil fra Søren Haagen holdte de gule inde i kampen, og pausestillingen var derfor på 12-10 til Holstebro.

Anden halvleg blev en helt anden affære. Begge trænere havde åbenbart fået tændt godt op under deres mandskaber, for der var meget mere vildskab og gejst. Tvis Holstebro kom bedst ud af starthullerne og kom af to omgange foran med tre mål, men så begyndt GOG langsomt at hale ind, og pludselig førte de gule med en enkelt med ti minutter igen.

Herfra blev det en hektisk og spændende fight, hvor tilskuerne lige pludseligt også begyndte at melde sig ind i kampen.

Med fire minutter tilbage af kampen stod det helt lige, og GOG modtog en 2 minutters udvisning. Denne fik tvis-spillerne heldigvis ikke udnyttet, og da der manglede halvandet minut stod der 26-26 på tavlen. Holstebro havde bolden, men fik afsluttet over mål, og derfor havde GOG over et minut tilbage til at få en ordentlig afslutning.  Denne tog unge Mikkel Møller, der efter at have gjort det hvidklædte forsvar godt rundtosset hoppede indover, og køligt puttede bolden i kassen til 27-26.

På dette tidspunkt manglede der lige i underkanten af et minut, og Tvis gjorde klar til at sætte en ekstra markspiller på banen. En meget forkølet afslutning fra Jonas Larholm gjorde dog, at Holstebro aldrig fik fuldt udbytte af den ekstra spiller, og Søren Haagen kunne nemt lave en fin fodparade, som røg ud til GOG-spillerne.

De sidste tyve sekunder fik de gule kørt bolden sikkert rundt, og så var den flotte sejr en realitet.

Det blev en perfekt afslutning på et meget bølgende håndboldefterår for GOG’erne. Nu er holdet placeret på en flot syvendeplads, der giver adgang til slutspillet, men der er stadig syv meget svære kampe tilbage, så intet er på nogen måde sikkert.

Spillerne holder nu en fortjent håndboldferie på 10 dage, inden den hårde træning går i gang igen.