Tilbage til oversigt

GOG slutter som vinder af grundspillet

Søndag eftermiddag lykkedes det for GOG-spillerne at sikre førstepladsen i grundspillet i den danske liga for første gang side 2006, da Fredericia blev besejret 30-26 i sidste runde efter 16-12 ved pausen.

Topscorerværdigheden hos GOG blev delt af Mathias Gidsel og Emil Jakobsen, der begge blev noteret for 7 scoringer.

Sejren betyder, at GOG får to point med over i slutspilspulje 1, hvor modstanderne bliver Bjerringbro/Silkeborg, SønderjyskE og KIF Kolding
KIF Kolding, der endte første del af sæsonen som nummer henholdsvis 4, 5 og 8.

Bjerringbro/Silkeborg har et enkelt point med over i puljen, mens de to resterende hold begynder med et 0 på tavlen. Ud over den direkte pointfordel giver topplaceringen også GOG en fordel i forhold til at komme i semifinalerne, hvis de gulblusede skulle ende i pointlighed med et andet hold i puljen.

I den anden pulje spiller Aalborg, TTH, Skanderborg og Skjern, og her har Aalborg to point over, mens TTH må nøjes med et enkelt efter at have tabt to to holds indbyrdes opgør på sidstedagen.

Reglerne i slutspillet lyder som følger (kilde: tophaandbold.dk):

Nr. 1 og 2 i hver slutspilspulje går til semifinalerne, hvor vinderne i begge slutspilspuljer har hjemmebane i kamp 1 og eventuelt i kamp 3.

Nr. 1 i pulje 1 møder nr. 2 i pulje 2

Nr. 1 i pulje 2 møder nr. 2 i pulje 1

Vinderne af semifinale 1 og 2, møder hinanden i finalen, mens taberne mødes i en bronzekamp. Det højest rangerede hold i grundspillet har hjemmebane i kamp 1 og eventuelt i kamp 3

Alle kampe fra og med semifinalerne afgøres over maksimalt 3 kampe (første hold til at få minimum 3 point) I tilfælde af uafgjort efter endt spilletid i kamp 3, findes vinderen med forlængelse(r) og eventuelt straffekast.

Vinder af DM finalen får tildelt en plads i Champions League.