Tilbage til oversigt

GOG vil kæmpe som gale for at vinde grundspillet

De seneste tre sæsoner er GOG blevet nummer to i grundspillet. Denne sæson har sydfynboerne i flere måneder nu ligget nummer et. Der er lagt op til fight de sidste fire kampe, så GOG kan holde fast i førstepladsen.

Opgør mod SønderjyskE ude, Fredericia HK hjemme, Skanderborg Håndbold hjemme og til sidste Fredericia HK på udebane. Sådan ser resten af grundspillet ud for GOG.

”Vi kan nok ikke helt lade være med at kigge på stillingen og holde øje med, hvordan det går med de andre hold. Vi burde måske kun have fokus på den næste kamp, men det er så tæt i toppen, og alle vil jo gerne ligge nummer et, når slutspillet går i gang,” siger GOG’s fløjspiller Frederik Bo Andersen.

Lige nu er GOG to point foran Aalborg Håndbold på andenpladsen. Nordjyderne har dog spillet en kamp mere end de gule.

”Det betyder jo meget med den førsteplads. Det er ret vigtigt at få to point med over til slutspillet, som nummer et og to får. Men førstepladsen giver hjemmebanefordele i medaljekampene, så det er jo også det, vi spiller om.”

Førstepladser er også vigtige mentalt

Og efter andenpladser på stribe så er GOG klar til at indtage grundspillets førsteplads. Det betyder meget mentalt at bevise, at man har været det bedste hold gennem hele grundspillet.

”Det giver en selvtillid, der er vigtig at have. At vores mindset er, at vi er nummer et,” forklarer Frederik Bo Andersen.

”Jeg ved ikke, hvor vigtigt det er for klubben. Det er nok først, når vi står med guldmedaljerne om halsen, at de er rigtig glade. Men selvfølgelig vil de gerne se et flot grundspil, for det betyder større chance for guld, når vi kommer til de afgørende kampe.”

Slutprogrammet for GOG er uden de absolutte tophold i ligaen, men det bliver langt fra lette kampe, mener Frederik Bo Andersen.

”Vi har haft lidt svært ved at finde rytmen efter VM, så det bliver nogle meget vigtige kampe, hvor vi skal have point. Det er afgørende, at vi kan finde vores gode spil frem fra efteråret. Nu holder European League lidt pause, og det kommer til at gavne os her i marts. Så kan vi få nogle flere træninger sammen og finde hinanden igen. Det har vi brug for.”