Tilbage til oversigt

Grønlandske GOG-spillere i fokus: ”Det er lidt pinligt”

GOGs herrehold har i mange år haft forskellige grønlandske spillere i truppen. Det er der kommet en udstilling ud af, som åbnede 18. maj i Det Nordatlantiske Hus i Odense.

 

Gennem årene har flere spillere med grønlandsk baggrund været på banen i den gule trøje i Gudme. Den mest kendte er den nuværende træner gennem fem år, Jakob Larsen. Men også spillere som Minik Dahl Høegh, Aku Kreutzmann og Jakobs bror Rasmus Larsen har været en del af den sydfynske klub.

 

Og det er Jakob og Rasmus Larsens far, Knud Flemming Larsen, der har taget billeder af de grønlandske GOG’ere gennem tiden. Samt skrevet om klubben og kampene til en grønlandsk netavis.

 

– Jeg synes, det er lidt pinligt, fordi det er min far. Lidt ligesom en teenager, der synes, at alt hvad ens forældre gør er pinligt, lyder det fra Jakob Larsen.

 

– I starten havde jeg det virkelig svært med, at min far altid tog billeder. I dag er jeg ok med det. Det har altid været hans store drøm at være fotojournalist, og her i hans tredje alder er det godt at se, at han nyder at lave noget, der giver mening for ham.

 

Men det er ikke noget, der fylder en masse for 42-årige Larsen, der forlod Grønland som 20-årig. I GOG har han ikke rigtig dyrket sin grønlandske baggrund. Her har han fokuseret på at være en god spiller og træner i klubben.

 

Jakob Larsen anerkender, at folk i det grønlandske miljø på Fyn synes, det er stort med den nye udstilling af fotos og artikler om de grønlandske håndboldpræstationer i gult. Og det sætter han pris på.

 

Udstillingen i Det Nordatlantiske Hus i Odense åbnede torsdag den 18. maj kl. 17.00, hvor blandt andre Jakob Larsen var være til stede. Udstillingen varer frem den 3. juli.