Tilbage til oversigt

Gudmes HKs damer bliver en del af GOG Sport A/S

Gudme HKs damer, der netop har spillet sig op i 1.division, bliver efter sommerferien en del af organisationen i GOG Sport A/S. Håbet er, at succesen fra drengenes ungdomsrækker på sigt kan kopieres på pigesiden, og et øget samarbejde med Skolerne i Oure er således en del af konceptet.

 

Der var stor glæde i Gudme, da damerne i denne sæson rykkede op i 1. division, efter mange års fravær i de bedste rækker. Talentmassen er stor i Gudme og omegn også på pigesiden, og derfor er det yderst glædeligt, at der i næste sæson spilles både tophåndbold for herrer og damer i GOG Arena.

 

Det har GOG Sport A/S også fået øjnene op for, og involverer sig derfor 100% i dameprojektet, der fremover skal drives af GOG Sport, som dermed både har et ligaherrehold og et 1. divisions damehold at varetage.

 

“Der skal lyde stor ros til det arbejde Thomas Brandt Nyegaard og pigerne har gjort, for at arbejde klubben tilbage i de bedste rækker. Endelig er vi nu igen tilbage med et godt produkt at tilbyde til de mange talentfulde pigespillere, der er i klubben, som nu har noget at se frem til, også som senior. Forhåbentlig vil det betyde at vi kan tiltrække og fastholde endnu flere dygtige pigespillere til klubben i fremtiden. Det kommer til at ske i tæt samarbejde med Skolerne i Oure, ligesom det gør det på drengesiden, hvor det i denne sæson for andet år i træk kulminerede med U14-, U16- og U18-guld ved DM,” siger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

 

For herrerne ligahold får det nye engagement ingen konsekvenser. Der vil fortsat blive satset stort på at herrerne forbliver i toppen af dansk håndbold. Involveringen i damehåndbolden, skal ses som et supplement og et positivt tiltag, der gør klubben til en “hel” klub.

 

“Ambitionerne for dameprojektet er, at det skal være et talentprojekt med ambitioner. Det vil sige, at der skal arbejdes benhårdt på at klare sig så godt som muligt. Om det så bliver i 1. division, eller om vi på et tidspunkt også kan få ligadrømme må tiden vise. Men sikkert er det, at der arbejdes med talenterne, og gøres det på den rigtige måde, vil der over de næste år være mulighed for også at spille sig i ligaen med damerne,” lover Kasper Jørgensen, der ikke lægger skjul på, at kvindernes succes i de forgangne sæsoner har været med i overvejelserne:

 

“Vi er glade for det arbejde, der er blevet gjort i Gudme HK, og det vil vi gerne involvere os i fremadrettet, så vi kan sikre en professionel tilgang til det. Jeg er sikker på, at vi med stort fokus på talentarbejdet, kan få et rigtigt spændende projekt stablet på benene. I første omgang gælder det overlevelse i 1. division, men der er da ingen tvivl om, at vi via stærkt ungdomsarbejde, også på pigesiden fremover gerne ser holdet i toppen af rækken, eller endda i ligaen.”

Han suppleres af Gudme HKs træner Thomas Brandt Nyegaard, der glæder sig over, at hans succesfulde koncept i fremtiden forhåbetlig kan trække på 

“Vi er på damesiden startet helt forfra, som herrerne gjorde det for år tilbage, og er lykkedes med det takket være godt arbejde af pigerne. Vi bliver nu igen en hel klub, og har også noget at tilbyde de talentfulde piger. Jeg er glad for, at vi er noget hertil, og jeg ser fortrøstningsfuldt på fremtiden”.