Tilbage til oversigt
Liga

Gulhjertede Flensborg-drenge hepper på GOG

Selvom de ikke har spillet i den gule trøje i henholdsvis en og to sæsoner, har Emil Jakobsen og Lasse Møller langt fra mistet interessen for, hvad der sker i GOG.

I dag er begge på kontrakt i den tyske topklub SG Flensburg-Handewitt, men en del af deres opmærksomhed er fortsat rettet mod Gudme, og det kommer blandt andet til udtryk, når GOG spiller kamp.

”Jeg følger GOG’s kampe – både i EHF og i ligaen. Det ligger jo i hjertet,” siger Lasse Møller, som suppleres af Emil Jakobsen:

”Jeg prøver også at se alle GOG’s kampe, så længe vi selvfølgelig ikke selv spiller den dag. Når det passer, så prøver Lasse og jeg også at mødes for at spise og se kampene sammen. Det er altid dejligt at kunne dele den gule stolthed med andre,” konstaterer venstrefløjen, der har boet i Tyskland i knap et år, mens Møller har et års mere erfaring i det tyske.

Begge har været på besøg i Phønix Tag Arena siden de var på kontrakt i GOG, og selvom de noget uvant måtte følge kampene fra lægterne, så har det hver gang været en god oplevelse.

”Jeg har været i Gudme og se et par kampe. Det har heldigvis passet godt med, at jeg har haft fri dagen efter kamp, hvor jeg har kunnet køre hjem og støtte drengene. Det er meget specielt for mig at komme tilbage i den hal. Når jeg ser alle genkendelige ansigter, så føler jeg mig hjemme. Det er så dejligt at alle kommer over og hilser og spørger hvordan det går. Det tror jeg sjældent sker på sammen måde andre steder end i Gudme,” fortæller Emil Jakobsen, der ikke er ene om at glæde sig over oplevelserne som tilskuer:

”Hver gang får jeg følelsen af at savne kampene i Gudme. Det føles som min ”virkelige” hjemmebane, fordi jeg er vokset op der,” siger Lasse Møller, der som søn af den tidligere GOG-spiller og klubmand Bent Møller er kommet på Stærkærvej længe, før han kunne gå.

Spillet har imponeret i udlandet

Både Lasse Møller og Emil Jakobsen er imponerede over det spil, som de tidligere holdkammerater har præsteret i denne sæson, og frem for alt er der sket en væsentlig ændring, mener Emil Jakobsen.

”Jeg synes de har været rigtig gode. Det der har været anderledes i år, er at de vandt deres europæiske udebanekampe. Dem plejede vi altid at tabe førhen, men i år har de vist mere stabilitet, og der har været flot,” siger han, og samme iagttagelse er Lasse Møller kommet frem til:

”Jeg vil ikke sige overraskende godt, men de har præsteret virkeligt godt. Både internationalt og nationalt har de været med i toppen, og det er jo der GOG gerne vil være,” konstaterer venstrebacken.

Gode chancer for gul succes

På grund af den fine indsats spår de to (midlertidigt?) bortrejste GOG-spillere, at der i 2022 bliver masser at glæde sig over, inden sæsonen slutter.

”De skal være bedre end Aalborg. Men jeg har klart GOG som favorit til guldet i år. Og det siger ikke bare fordi jeg er fra GOG, men jeg tror godt de kan tage det der guld i år,” siger Emil Jakobsen, som ikke modsiges af Lasse Møller:

”Det som er så svært ved den danske liga, men som jeg også sindssygt godt kan lide, er, at alt kan ske. Der er lang vej fra slutspillet til første semifinale, og derefter til finalen. Det er vigtigt, at man er i processen og tager én kamp ad gangen. Så er jeg sikker på, at GOG kan udfordre guldmedaljen,” siger Lasse Møller.

Og hvis profetierne går i opfyldelse, så vil både Lasse Møller og Emil Jakobsen med glæde rejse de 127 kilometer hjem til Gudme for at se de kampe, som de kan få plads til i kalenderen.

”Jeg vil sindssygt gerne tilbage og mærke stemningen. Jeg husker følelsen af slutspilskampe i Gudme. Der er en summen i ikke kun i hallen, men i hele byen på samme tid som vejret begynder at blive godt. Det er der noget specielt over,” siger Lasse Møller.

”Det er en særlig tid, hvor fx ”Det Gule Hjørne” møder ind i hallen før spillerne, og bare sidder og hygger sig. Det er hele auraen omkring slutspillet der er fed, og som jeg meget gerne vil få lov at opleve fra lægterne. Det kunne selvfølelig være ekstra sjovt at se GOG spille finale,” lyder det fra Emil Jakobsen.