HCM vinder skandalekamp

Efter blod, sved og harpiks i store mængder kunne GOG endelig løbe på banen til en pokalfinale igen. Sidste gang de gule kunne løfte den eftertragtede pokal, er efterhånden elleve år siden, og derfor var det nogle ekstremt sejshungrende og fokuserede spillere, der i dag skulle tage det sidste skridt i sæsonens vigtigste kamp!

Modstanderen fra HC Midtjylland havde overrasket stort ved at sende forhåndsfavoritterne og ligaens nuværende førerhold, Team Tvis, ud i semifinalen. GOG har traditionelt set haft det rigtigt svært med HCM, men i de seneste indbyrdes kampe har GOG fået rykket magtbalancen en smule til den gule side. Stærkt i erindringen står stadigvæk den flotte storsejr mod dagens modstander i Herning, hvor GOG spillede noget af det absolut bedste håndbold i sæsonen indtil videre.

Hjemmebanefordelen må man sige tilhørte GOG. Hvis man skuede ud over den gulklædte Arena Fyn denne søndag eftermiddag, var det endnu en gang virkelig imponerende at se, hvordan det gule hjørne og GOG-fansene havde formået at stille i en så talstærk og højlydt forfatning, som det igen var tilfældet.

Kampen startede en smule rodet, hvor det var tydeligt, at det var to nerveprægede hold, som lige skulle finde benene i denne ekstremt vigtige kamp. GOG led desværre et stort tab, da anfører Lars Hald måtte udgå efter kampen efter blot fem minutter med hvad der lignede en alvorlig skade. Unge Emil Jakobsen gik fuldstændig uimponeret til værks i fraværet af Tobias Møller, og han kunne efter syv minutter score sit andet mål til 3-3. Kampen bølgede herefter frem og tilbage, hvor de to mandskaber skiftedes til at være i førersædet. Stillingen var 16 minutter var 8-7 til de gule og altså en helt lige kamp. Jakob Larsen tog den første timeout efter godt 20 minutter for at få styr på de små detaljer i det etablerede angrebsspil. Billedet forblev det samme i halvlegens sidste 10 min, hvor begge hold scorede på skift. Efter et par fremragende Frank Mikkelsen-redninger i de sidste sekunder, kunne GOG gå til pause nede med et enkelt mål. 13-12 var stillingen på dette tidspunkt.

Anden halveg startede med lidt af en farce, da nettet i hallen ikke kunne komme ned efter en pause aktivitet. Det hele endte med at begge hold nedlagde protest, og at kampen skulle spilles med nettet oppe i begge ender. Kampen kom dog i gang efter store protester, og det var med GOG i boldbesiddelse.

HCM virkede mindst rystede efter begivenhederne og kunne hurtigt bringe sig foran med tre efter bare et enkelt minut. GOG forsatte desværre det rodede spil og kunne slet ikke komme ind i kampen i den første del af anden halvleg. HCM kunne forholdsvist let bringe sig foran med 5, og det begyndte derfor at se meget svært ud for de gule drenge. Det skrantende spil fortsatte desværre i det næste stykke tid og samtidigt begyndte Tim Winkler i HCM-målet desværre også at tage fra. Efter godt 13 minutter var stillingen pludselig 21-13 til GOG, og der skulle på dette tidspunkt et mindre mirakel til, hvis de gule skulle tilbage i kampen. GOG rejste sig en smule i den næste periode og begyndte endelig at finde nettet igen, men efter 17 min spillet var der stadig 7 mål op, og så blev GOG tilmed ramt af en udvisning. GOG kom lidt bedre mod slutningen af kampen, men afstanden var desværre for stor i sidste ende. Det hele endte med et nederlag på 30-26.

Nu skal det blive spændende at se, hvad efterspillet på denne skandalekamp kommer til at være. Det bliver vi meget klogere på de kommende dage.