Tilbage til oversigt

HISTORIEN BAG: Sejr over KIF Kolding = Flæskesteg

SEF Arena emmer af historie og kultur – af sved og harpiks – af pokaler og fællesskab. ”HISTORIEN BAG” fortæller de gode historier, der gemmer sig i hallen i Gudme, og som det måske ikke er alle, der kender.

 

Sæsonen sluttede for GOG med den sidste slutspilskamp, som blev en sikker sejr over KIF Kolding København. Og selvom det ikke gav en plads i semifinalerne, så gav sejren over ærkerivalerne en belønning i cafeteriet i SEF Arena.

 

Hver tirsdag er der fællesspisning efter træning for GOGs ligaherrer i hallens cafeteria. Tirsdagen efter sæsonens sidste slutspilskamp stod menuen på flæskesteg. Ikke bare flæskesteg, men med kartofler, brun sovs, rødkål og franske kartofler.

 

Og det var faktisk anden tirsdag i træk, at fællesmiddagen bestod af den klassiske danske juleret. For det var nemlig anden uge i træk, at GOG havde besejret de evige rivaler fra KIF Kolding København.

 

– Det er en tradition, som opstod sidste sæson, hvor jeg spurgte spillerne, hvad de kunne tænke sig at spise. Og så sagde Lars Hald, om de ikke kunne få flæskesteg. Og det blev tilfældigvis lige efter en sejr over KIF Kolding, og så syntes de, at det skulle være en tradition, fortæller Anette Kildelund, der bestyrer cafeteriet i SEF Arena. Og spillerne havde intet imod at få flæskesteg to tirsdage i træk.

 

– De er vilde med det. Faktisk vil de generelt gerne have de klassiske danske retter som flæskesteg, karbonader og biksemad.

 

Anette Kildelund har stået for mad og drikke – is og slik i hallens cafeteria i snart 11 år. Hun kender alt til den gule håndboldstolthed i Gudme. Anette har selv spillet på ligaholdet tilbage i 90’erne. Hendes mand Niels Kildelund er formand i GOG og også tidligere GOG- og landsholdsspiller. Begge parrets drenge har spillet håndbold i gult.

 

Anette Kildelund fortæller, at de fire gange, det er blevet til sejr over KIF Kolding København i den her sæson, har spillerne lige sendt en video til Lars Hald, som tak for den gode tradition. Lars Hald spiller lige nu i fransk håndbold. Hald vender dog tilbage til GOG næste sæson.

 

Foto: © Lars Plougmann