Tilbage til oversigt

Islandsk målmandstalent til GOG

Når næste sæson løber af stablen bliver det med en ny ung mand i GOG-buret. Det ligger fast efter at GOG har skrevet en treårig kontrakt med det 18-årige islandske stjernefrø Viktor Gísli Hallgrímsson.

Hallgrímsson skifter fra hovedstadsklubben Fram Reykjavik, hvor han fik debut i den bedste islandske række som 16-årig, og han har allerede fået sin spilletid på Islands A-landshold. Det er da også en mand med store planer, der tjekker ind i SU’VI:T Arena til den kommende sæson.

“Mit mål er at blive verdens bedste målmand. Der er selvfølgelig langt igen – jeg spiller gode kampe, men jeg mangler også noget stabilitet. Jeg tager det skridt for skridt, og jeg ser GOG som det helt rigtige sted for min udvikling,” siger Viktor Gísli Hallgrímsson, som var på besøg i Gudme til et par prøvetræninger i januar.

Der fik han et rigtig godt indtryk af GOG – og det var gensidigt, for direktør Kasper Jørgensen er ikke i tvivl om, at unge Hallgrímsson har stort potentiale.

“Viktor er et kæmpe talent, som vi ikke var ene om at have på ønskesedlen, så da muligheden opstod, slog vi til. Han kan blive en af de helt store målmænd, og jeg er ikke i tvivl om, at han bliver et stort aktiv for GOG i løbet de kommende år,” siger Kasper Jørgensen, der suppleres af træner Nicolej Krickau:

“Vi havde fornøjelsen af Viktor et par dage i januar, og vi fik et ekstremt godt indtryk af hans potentiale og af hans tilgang til opgaven på trods af hans unge alder. En meget ambitiøs fyr, men med den rette tålmodighed, og det er afgørende ingredienser for at lykkedes i GOG. Rent fagligt er hans store rækkevidde og fine teknik helt klart hans bedste kompetencer,” siger Krickau.

Hallgrímsson oplyser, at han forstår en smule dansk, mens han er mere på herrens mark, når han skal tale det. Når han trækker i GOG-trøjen kan han dog glæde sig over, at han kan læne sig op ad landsmanden Odinn Thor Rikhardsson, samt den anden nytilkomne islænding, Arnar Freyr Arnarsson, som kommer til GOG fra IFK Kristianstad.

Når det kommer til skiftet fra den bedste islandske række til Herre Håndbold Ligaen, er Viktor Gísli Hallgrímsson ikke i tvivl om, at der venter ham en stor udfordring.

“Det er en meget stærk liga, hvor der er virkelig mange gode skytter. Det gør det selvfølgelig svært for målmændene, men jeg glæder mig til at komme i gang,” fortæller islændingen, som lige nu er fuldt fokuseret på at gøre gymnasiet færdig, før han begynder karrieren som udlandsprofessionel i Danmark.

Foto: FRAM