Tilbage til oversigt

Jakob L.: Europæisk eventyr gi'r ekstra gear til slutspillet

GOG har leveret en absolut godkendt præstation i den første sæson med europæiske kampe siden den nye start i 2010. EHF Cuppen sluttede for de gule med en flot sejr i Slovenien.

 

Denne sæson vendte GOG tilbage til den europæiske scene. Efter en samlet sejr i to kvalifikationskampe over det svenske mandskab Alingsås spillede GOG sig videre til gruppespillet i EHF Cuppen og var sikre på seks kampe i det fine selskab.

 

– Det har været et glædeligt gensyn. Her vil vi gerne være og måle os med stærke, internationale modstandere, siger cheftræner Jakob Larsen.

 

GOG lagde ud med to flotte sejre over det fransk hold St. Raphael på udebane og slovenske Ribnica på hjemmebane. Men så kom to kampe mod bundesligaens nummer fire Füchse Berlin, som var for stor en mundfuld, mener Jakob Larsen. Det stjernespækkede mandskab var et niveau over GOG og er også blevet en sikker vinder af gruppen. Mest ærgerlig er træneren over opgøret hjemme mod St. Raphael fra toppen af den franske liga.

 

– I hjemmekampen, hvor vi kunne vinde os til en billet til kvartfinalerne, var vi ikke gode nok på dagen. Vi formåede ikke at modstå det tryk, franskmændene kom med. De havde deres førstemålmand med igen efter en skadespause, og det blev afgørende, da vi brændte for mange chancer, da kampen skulle afgøres, vurderer Jakob Larsen.

 

Resultaterne betød, at selvom GOG vandt den sidste kamp ude mod Ribnica med 36-31, så blev det til en tredjeplads i en meget svær gruppe og altså ikke flere europæiske kampe i denne omgang. For holdet var det dog vigtigt at slutte godt af med en flot sejr i en kamp, hvor slovenerne spille ekstremt svinsk.

 

Men GOG stod imod, hele bredden på holdet kom i spil, og der blev lavet et hav af flotte mål. Jakob Larsen fremhæver især Tobias Møller, der med 10 mål var alle vegne – på fløjen, på stregen og i bagkæden – og spillede en fremragende kamp. Med høj moral og godt humør i truppen kan GOG tage en masse med videre fra EHF Cuppen til slutspillet, der begynder på lørdag mod Skjern Håndbold hjemme i SEF Arena i Gudme.

 

– Det europæiske eventyr har givet os nogle gode sejre, men også nogle svære opgør, hvor vi virkelig blev sat på prøve af dygtige spillere. Samlet set har vi udviklet os som hold gennem EHF Cup gruppespillet. Det giver de unge spillere en masse at prøve sig af mod nogle af de allerbedste spillere. At blive presset til det yderste udvikler holdet og den enkelte spiller. Erfaringer, vi kan tage med og bruge i slutspillets vigtige kampe, lyder det fra Jakob Larsen.

 

Har du endnu ikke sikret dig billet til kampen mod Skjern Håndbold på lørdag – så kan du købe billetter her.