Tilbage til oversigt

Jakob Larsen: Et særligt slutspil for mig

Efter næsten 20 år i GOG er træner Jakob Larsen i gang med de sidste uger af sin tid i Gudme. En tid med DM-titler, pokaltitler og Champions League som spiller og senest fem år som træner, hvor Larsen har været med til at få de gule tilbage i toppen af dansk håndbold, er ved at være slut.

 

Det er nu 20 år siden, at GOGs ligatræner Bent Nyegaard hentede en grønlandsk skytte til klubben. Og det var en brik, der fandt sin plads og passede godt ind i det sydfynske puslespil. Bortset fra et par enkelte afstikkere til blandt andet fransk håndbold har Jakob Larsen været i GOG lige siden dengang i 1997. Men til sommer er det slut. Så skifter 42-årige Larsen til damehåndbolden og et job som cheftræner for Nykøbing Falster. Så det er med særlige følelser i kroppen, at den tidligere spiller nu står på sidelinjen til sit sidste slutspil i GOG.

 

– Et slutspil er altid noget specielt. Men denne gang er det selvfølgelig helt særligt, fordi det er mit sidste slutspil som træner i GOG, fortæller Jakob Larsen, der blev træner i GOG i 2012 og var med til at sikre oprykningen til ligaen i 2013.

 

– Det har været en fantastisk rejse fra konkursen og tilbage til toppen af dansk håndbold, hvor vi står nu. Sidste sæson blev det til en bronzemedalje, og den præstation håber jeg naturligvis, at vi kan toppe i den her sæson.

 

Som spiller i GOG var Jakob Larsen blandt andet med til at høste guldmedaljer tre gange. I 2000, 2004 og 2007. Hallen i Gudme har været hans hjemmebane det meste af Larsens håndboldkarriere, så klubben har en særlig plads i hans hjerte.

 

– Tiden i GOG har udviklet mig som spiller, træner og menneske. Det har været nogle fantastiske år, og jeg ønsker det bedste for klubben fremover.

 

Efter sommerferien står den på damehåndbold og så er det Kristina ”Mulle” Kristiansen og holdkammeraterne, Jakob Larsen står over for. Men lige nu er der fuld fokus på herrehåndbold, GOG og de afgørende kampe i slutspillet. Og når Jakob Larsen tager bilen hjem til Odense Fra SEF Arena for sidste gang, så er det ikke et farvel. Sådan er det ikke i den her håndboldverden, mener Jakob Larsen. Her er det altid et på gensyn.

 

– Måske krydser vores veje igen en anden god gang. Hvem ved. I hjertet vil jeg altid være gul. En gang gul – altid gul. Det sker for alle, der har været i den her klub. En kultur, en række værdier og en masse venskaber jeg altid vil have med mig, slutter Jakob Larsen.

 

Kom og se GOGs sidste slutspilskamp på søndag, når holdet hjemme møder KIF Kolding København. Det kan blive Jakob Larsens sidste kamp for GOG, men hvis de gule vinder, og Skjern slår Aalborg, så er der semifinaler på programmet og flere kampe med Jakob Larsen på sidelinjen.