Tilbage til oversigt

John Andersen og hans hold får alt til at glide

Mens GOG-spillerne kæmper for medaljerne på banen, er der rigtig mange, der sveder næsten lige så meget uden for banen, hvor de sørger for, at alt bliver afviklet, som det skal. En af dem er salgs- og eventkoordinator John Andersen, som styrer de cirka 80 frivillige hjælpere, der blandt andet knokler i den gule trøjes tjeneste til sæsonens hjemmekampe i SU’VI:T Arena.

John Andersens store hold får alting til at glide, og det er blandt andet de frivillige, der sørger for, at publikum får hjælp til at finde frem til deres pladser til kampene. Det er også dem, der servicerer sponsorerne i Kildelund-loungen til VIP-arrangementer, og så er de frivilliges indsats altafgørende til diverse andre fester og musikarrangementer på Sydfyn.

 

– Kan du fortælle om dit og teamets arbejde?

Mit arbejde består i, at jeg laver alle events i klubben. Jeg sørger for, at kampene kører, uanset om vi spiller i Gudme eller i Odense. Ved siden af det har vi efterhånden lavet en del koncerter på Valdemars Slot, hvor vi også står for arrangementet med opstilling, og hvad der nu ellers er af opgaver omkring det. Og så er vi med på Langelandsfestivallen, hvor vi har et kæmpe set up og tjener en del penge til klubben.

 

– Du har også et håndboldrelateret bijob for GOG?

Ja, vi har sådan en lille udlejningsvirksomhed, hvor vi lejer gulve ud i hele Danmark, når der skal spilles håndbold i andre haller, som ikke lever op til tv-kravene. Det er særligt i de internationale turneringer som Champions League og EHF Cuppen. Desuden har vi lavet en del for Dansk Håndbold Forbund, når der har været VM for herrer og damer her i landet, så vores gulv blev brugt, da herrerne vandt VM-guld sidste år.

 

– Hvad betyder den frivillige arbejdskraft for GOG?

Den frivillige arbejdskraft betyder meget for GOG. Man siger, at der ikke er nogen i verden, der er uundværlige, men det betyder utrolig meget, at vi har mange frivillige, blandt andet til kampene, hvor de løser rigtig mange opgaver for klubben.

 

– Hvornår begyndte du hos GOG?

Jeg har arbejdet i klubben siden sæsonen 2004-2005, så det har været i cirka 15 år efterhånden. Jeg begyndte, fordi jeg var i Tved, og da de spillede sig i ligaen, havde vi en snak om, at der nok ikke var plads til to ligahold på Sydfyn. Derfor slog vi GOG og Tved sammen, og så kom jeg med over.

 

– Får du selv tid til at se kampene?

Jeg ser alle vores hjemmekampe, og desuden forsøger jeg at se alle de udekampe, jeg kan. Nogle gange er jeg ude for at lægge gulv andre steder, men det bliver da gerne til 6-7 udekampe om året.

 

– Hvad er din største oplevelse med GOG/med håndbold?

Uha, der har været mange fantastiske oplevelser. Jeg vil dele den op i to, fordi jeg også var med i GOG, før klubben gik konkurs i 2010. Den største oplevelse i den tid, var nok sæsonen 06-07, hvor vi var i finalen i pokalturneringen, og tog det danske mesterskab. I det nye GOG var det en kæmpe oplevelse at komme tilbage og rykke op i ligaen igen.

 

Har du nogen holdboldmæssig tilknytning til GOG?

Ja, det kan man godt sige. Jeg har selv spillet for klubben, men det er mange år siden. Det var dengang, at ungdomsrækkerne hed junior og ynglinge. Og så har jeg har to sønner, der spiller i klubben. En, der spiller på U15, og en der spiller 2. division og U19.