Tilbage til oversigt

Kanonkongen er klar til at blive skudt af

Han er kendt for sit kanonhårde skud fra distancen. Men i juli løb Emil Lærke tør for krudt, da han rev sin akillessene over i optakten til sæsonen. Nu træner han igen fuldt med på GOG-holdet og er klar til at fyre den af i kamp i den kommende uge.

 

 

Med Lasse Møller skifte til Flensburg-Handewitt i sommer, var der stor fokus på Emil Lærke, som den naturlige afløser på venstreback. Men det hele gik i stå, før det kom i gang på grund af en ødelagt akillessene tilbage i juli i en af de første træninger til sæsonen. Men nu har storskytten Emil Lærke igen harpiks på fingrene.

 

”Det er mega sjovt. Og lidt hårdt. Mine lunger er kommet lidt under pres,” griner Emil Lærke.

 

”Men det er fuldstændig fantastisk at være med igen. Det er virkelig noget, jeg har set frem til, så det er dejligt igen at være med omkring holdet.”

 

I begyndelsen af ugen var Emil Lærke med holdkammeraterne i Nordmakedonien, hvor den stod på kamp i European League. Dog ikke for den utålmodige bagspiller, der stadig kun må træne med GOG-kammeraterne.

 

”Til de første træninger måtte jeg kun være med i et kvarter i forsvaret. Efter lidt tid måtte jeg få nogle minutter i angrebet også. Så lidt mere tid når vi trænede kontra. Og den seneste uge har været for fuld udblæsning.”

 

Savner den gule trøje

Nu venter den 21-årige bagspiller på at trække den gule trøje over hovedet og igen være med til at spille kamp med GOG’erne. For som skadet spiller kommer du nemt ud af fællesskabet, fortæller Emil Lærke.

 

”Det er kommet bag på mig, hvor hurtigt man kommer væk fra holdet. I efteråret var der nogle udebaneture, hvor jeg ikke var med. Man må ikke undervurdere, hvor svært det er at føle sig som en del af et hold, når man er ude med en skade. Drengene har været flinke til at tage med ind i fællesskabet, selvom jeg var skadet, men det er ikke det samme.”

 

Næste uge forventer Emil Lærke at træde ind på banen med holdkammeraterne til sin første kamp for GOG i den her sæson. Det er endnu ikke på plads, om det bliver i European League i Slovenien, hvor GOG spiller to kampe – tirsdag og onsdag. Eller det bliver et comeback i fredagens opgør på udebane mod Ribe-Esbjerg.

 

”I starten var jeg nervøs for at løbe, men nu tænker jeg ikke så meget over det længere. Jeg mangler stadig noget timing og løbebaner, men skuddet er der stadig. Jeg kan godt ramme målet,” fortæller Lærke.

 

Glæde i GOG – Emil ser frem til første mål

Det glæder cheftræner Nicolej Krickau at se Emil Lærke inden for stregerne igen.

 

”Vi ser meget frem til at få Emil tilbage på holdet. Det er en stor gevinst for vores hold, når vi får endnu et kort at spille i kampene. Emil er jo en spiller, der har kompetencer i både forsvar og angreb, så vi glæder os over, at han snart er tilbage.”

 

Den største glæde er hos Emil Lærke selv, som efter måneders genoptræning nu igen snart kan tordne kugler mod målet for GOG.

 

”Jeg kan ikke nævne én ting, jeg glæder mig til. Det er mange små ting. Jeg glæder mig til at løbe frem og tilbage i kamp igen. Løbe, skyde, springe, lande og juble. Der er mange ting, jeg glæder mig sindssygt meget til. Men skal jeg nævne én ting, så glæder jeg mig meget til at score det første mål,” slutter Emil Lærke.