Tilbage til oversigt

Kasper J. drømmer om mere europæisk succes

GOG er klar til 1/8-finalerne i EHF European League til stor glæde for spillere og administration. Ifølge direktør Kasper Jørgensen, er det ikke urealistisk at drømme om mere.

Til trods for udebanenederlaget mod Niclas Kirkeløkke og Rhein-Neckar Löwen, var der grund til glæde i hele klubben, da gruppespillet i EHF European League var spillet til ende den 2. marts. Her kunne direktør Kasper Jørgensen & Co. nemlig glæde sig over en samlet tredjeplads, som betyder, at GOG er klar til 1/8-finalen i turneringen for første gang siden konkursen i 2010.

”Det har været en del af vores målsætning i nogle år, at vi ville kvalificere os til de europæiske turneringer, og at vi gik efter at komme videre fra gruppespillet. Det er lykkedes nu til trods for, at vi var kommet i en rigtig svær gruppe, og nu tør jeg godt drømme om noget mere,” siger Kasper Jørgensen med henvisning til de to opgør mod CSKA Moskva fra Rusland.

”Vi ved, at det bliver to svære kampe mod CSKA, men der er en god mulighed for at komme i en kvartfinale, hvor vinderen af 1/8-finalen mellem Wisla Plock og Sporting Lissabon venter. Det er selvfølgelig slet ikke en walk over, men i forhold til den anden halvdel af turneringen, så er det bestemt en mulighed for os at nå i Final4, og det kunne da være monstersjovt,” lyder det fra direktøren.

Første kamp mellem de to mandskaber skal afvikles i Gudme den 23. marts, mens returkampen spilles i Moskva den 30. marts. Kasper Jørgensen er helt overbevist om, at selve turen til Rusland bliver både fysisk og økonomisk krævende, men til gengæld håber han på, at succesen i gruppespillet betyder, at spillerne er bedre rustet til den afgørende kamp.

”Vi har generelt leveret rigtig godt i hjemmekampene i de europæiske turneringer, mens vi har svinget lidt mere på udebane. Nu fik vi to sejre i dobbeltopgøret i Slovenien, og jeg håber, at det var vendepunktet i vores europæiske rejse,” siger Kasper Jørgensen.

De to ekstra kampe i den europæiske turnering betyder også, at GOG-spillernes tætte ugeprogram fortsætter i hvert fald en måned endnu. Men for det første venter der en del af spillerne en landskampspause midtvejs, og for det andet anfører Kasper Jørgensen, at programmet efterhånden har set sådan ud for spillerne længe:

”Siden september, hvor vi mødte Pfadi Winterthur i kvalifikationen, har vi næsten haft to kampe i hver uge, og på den måde kan man sige, at der er opstået en rytme i ugen, som vi kender til. Jeg er overbevist om, at spillerne gerne strækker det program så langt, at de gerne tager Final4 med.”

EHF European League afsluttes med et Final4-stævne i weekenden den 22.-23. maj, og hvis GOG-spillerne drømmer om at skrive klubhistorie, så kræver det som minimum en finaleplads. I sæsonen 1994-1995 blev GOG nemlig nummer to i turneringen efter et samlet finalenederlag til FC Barcelona.