Tilbage til oversigt

Kirkeløkke: Vi skal narre Heinevetter

Højreback Niclas Kirkeløkke møder op til søndagens EHF Cup-dyst mod Füchse Berlin med en god oplevelse i bagagen. Med 10 mål mod KIF Kolding København skød han personligt rutinerede Kasper Hvidt i sænk i 34-29-sejren onsdag.

Nu venter en endnu større opgave, når modstanderen i målet hedder Silvio Heinevetter, der bliver støttet i sit arbejde af et særdeles fysisk betonet forsvar.

“Heinevetter er godt forberedt på vores mønstre, så når vi bliver pressede til at afvikle vores vaneskud, så står han, hvor han skal. Det havde han alt for meget held med i den første kamp,” erkender Kirkeløkke, som lover, at han og holdkammeraterne er klar til at overraske Heinevetter.

“Vi blev noget kyst af deres fysik i begyndelsen af kampen, og når man bliver presset så hårdt, som vi gjorde, så forfalder man hurtigt til at bruge sine vaneskud. I anden halvleg synes jeg faktisk, at vi var meget godt med, og det er det, vi skal bygge videre på,” konstaterer Kirkeløkke, der selv havde fornøjelsen af at køre KIF Kolding København ud af Sparekassen Fyn Arena efter en rasende god start på kampen.

Kirkeløkke har U19 VM-guld og ni A-landskampe på sit CV allerede, men han er ikke i tvivl om, at det er i opgør som det kommende mod Füchse, at drenge gøres til rigtige mænd. Og derfor glæder han sig til atter at tørne ud mod Bundesligaens aktuelle nummer fire.

“Vi synes, at der er meget god fysik i den danske liga, men når man møder hold som Füchse Berlin, så bliver der altså lagt et ekstra lag på. Det er rigtig fedt, og vi er jo mange unge spillere på holdet, der kan få en masse ud af de erfaringer,” siger Kirkeløkke, som også håber på massiv opbakning fra hjemmepublikummet på den midlertidige hjemmebane i Odense.

“Det hjælper altid at have tilskuerne i ryggen, men vi skal selv gøre arbejdet på banen og give dem alt, hvad vi kan fysisk fra første fløjt. Det bliver svært, og på papiret er Füchse et bedre hold, end vi er, men vi har jo vist mod St. Rafael, at vi godt kan være med mod de store hold, når vi rammer dagen,” lover Kirkeløkke.

Hvis du ikke allerede har sikret dig billet til GOG – Füchse Berlin i Sparekassen Fyn Arena søndag kl. 16, kan du gøre det hér.