Koldblodighed er kodeordet

Lørdag d. 5. oktober bød på det længe ventede klassiske opgør mellem GOG og KIF Kolding København. Scenen var sat. Der var udsolgt i hallen, TV2 havde stillet studiet op, og det Gule fan hjørne stod kampklar mod Koldings store fanskare, der som mange andre, havde fundet vej til GOG Arena.

GOG drengene stod ligeledes klar, da dommerparret fløjtede kampen op kl. 17.10. Det var en kamp spillerne havde glædet sig til, og det kom tydeligt til udtryk fra kampens start. Den første afslutning kom fra Koldings meget afgørende spiller Bo Spellerberg, men da Kevin greb afslutningen ud, steg trykket i hallen, og tonen for kampen var derved slået an. Det satte, i samspil med en brag GOG-fight, rammen om en spændende TV-kamp denne lørdag i GOG Arena.

Der skulle gå 4 minutter inden bolden for første gang ramte netmaskerne. Minik Dahl Høgh, der inden kampen udtalte, at han så Kolding som en god målstok for holdet, sørgede for kampens første 2 scoringer. Derefter ventede en første halvleg fyldt med fight, hvor holdene skiftedes til at føre med en enkelt pind eller to. Stillingen var 12-12 kort før halvleg, men det lykkedes udeholdet at skabe sig en føring få sekunder før halvlegsfløjtet, da deres tunge stregspiller Vuides scorede til halvlegsresultatet 12-13.

GOG-kontraen var allerede før halvlegen sendt af sted, men Kolding fik for alvor travlt med at løbe hjem de sidste 30 minutter af kampen. GOG fulgte fint med i første halvdel af anden halvleg, og førte også en enkel ved stillingerne 16-15 og 18-17. Det var blandt andet på grund af flot forsvarsspil i kombination med et hurtigt pres op af banen.

”En del af taktikken var at løbe med Kolding, og det lykkedes for os. Desværre pillede Kasper Hvidt pynten af 6 100 % chancer i en ellers velspillet kontra. Det tog pusten fra spillerne og medførte, at vi løb tør for både kræfter og ideer”, udtaler Jakob Larsen, og tilføjer, at Kevin har mange fine redninger, fordi forsvaret stod godt og lagde nogle gode parader.  Jakob måtte desværre konstatere, at det samme skete i modsatte ende af banen, hvor Torsten Laen og Joachim Boldsen gjorde det svært for GOGs venstre side at komme til afslutninger. Kenneth Dahl fandt dog flere gange gennem kampen plads på ydersiden af Koldings stærke 4-blok, og skød klogt på Kasper Hvidt, der ellers greb flere af holdts ellers godt skydende bagspiller ud i første halvleg.

Efter en stillingskrig ved cifrene 18-20, der varede ca. 8 minutter, trak Kolding roligt fra. Den rutinerede Kolding målmand Kasper Hvidt besluttede at kampen skulle afgøres, og den eneste spiller, der for alvor så ud til at havde styr på, hvorledes man kunne lykkedes med at passere Koldings målmandsmur, var det unge stortalent Niklas Kirkeløkke, der scorede 7 mål i kampen.

Tilskuerne virkede dog langt fra skuffet over den underholdning, der blev udbudt i GOG Arena lørdag eftermiddag. De rejste sig fra sæderne og klappede af holdet, der leverede flot forsvars- og kontraspil, og derved fremskaffede et acceptabelt resultat på 22-27.

”Med Kolding som målestok for hvor langt holdet er nået, kan vi konstatere, at vi kan være med mod de store hold. Vi fik skabt en kamp, hvor vi viser, at vi kan være med indtil de sidste 11-12 minutter. Det der skiller os fra et hold som Kolding, er rutinen og erfaringerne. Vi arbejder derfor videre med koldblodigheden i de afgørende minutter, samt med afslutningsniveauet, når kampen når kogepunktet. Dertil vil vi i de kommende træningspas kigge på et par nye angrebsåbninger, så vi har flere strenge at spille på, når vi bliver presset”, siger Jakob Larsen tre dage efter det store klassiske opgør.

På lørdag spiller GOG mod BSV på udebane, og træner Jakob Larsen ser frem mod en kamp, hvor succeskriteriet er at lykkedes med de elementer, som holdet har fokus på gennem denne uges træning. ”Det bliver igen en spændende kamp, men en anderledes kamp end den mod Kolding. BSV har nogle gode spillere, men det er også nogle yngre og mere løbevillige spillere, som vi skal møde på lørdag”

Endnu engang er Supermatchen interesseret i de gule, og kampen kan derfor følges på TV2 fra kl. 17.10.