Tilbage til oversigt

Kommende landstræner: GOG imponerer

GOG er for første gang med i Europa Cuppen siden den nye start i 2010. To sejre i de første to kampe er godt gået, mener den tidligere GOG-profil.

 

At slå nummer tre i den franske liga på udebane er rigtig flot. Det havde jeg ikke regnet med. Sådan lyder det fra den tidligere GOG-spiller og kommende landstræner Nikolaj Jacobsen.

 

Han er imponeret over sin tidligere klub, der på få år er kommet tilbage til toppen af dansk håndbold og nu også viser gode resultater på den europæiske scene i EHF Cuppens gruppespil, hvor det er blevet til en sejr over franske St. Raphael på udebane og slovenske Ribnica på hjemmebane. Men det kommer ikke som den helt store overraskelse, at GOG har klaret sig godt de seneste år.

 

– Vi må ikke glemme, at der er tre VM-sølvvindere på holdet, siger Nikolaj Jacobsen, der lige nu er træner for de tyske mestre Rhein-Neckar Löwen.

 

– GOG har været dygtige til at hente spillere, der passer godt ind i den måde, man ønsker at spille på. Og så bliver det store ungdomsarbejde – blandt andet i samarbejde med Oure – ved med at bære frugt. De har hentet spillere op, som er helt klar til at være med på ligaholdet. Samtidig er der rutinerede spillere som Lasse Kronborg og Torsten Laen, som giver en god balance.

 

Stærk kultur og dygtige spillere

Nikolaj Jacobsen var en markant profil på GOGs herrehold i 90’erne, hvor han var med til at vinde DM-guld tre gange. 1992, 95 og 96. Han er glad for, at GOG er tilbage på det høje niveau efter den nye start i 2010.

 

– De har rigtig mange dygtige spillere. Niclas Kirkeløkke gør det godt, og Gøran Johannessen passer godt ind på holdet. Der er en stærk kultur i klubben. Alle ved, hvordan de skal spille, siger Jacobsen, der til sommer overtager landstrænerposten på det danske herrelandshold efter Gudmundur Gudmundsson.

 

– Henrik Jakobsen har også vist sig at være en god mand for holdet og med Andreas Holst på vej tilbage, så ser det spændende ud for GOG.

 

Nikolaj Jacobsen er sikker på, at de ekstra kampe i europæiske turneringer er godt for hele holdet. Han husker selv med glæde sine ture rundt i Europa med holdkammeraterne fra GOG.

 

– Det er nogle af de fedeste oplevelser både håndboldmæssigt, men også socialt, som jeg har haft. Det er lærerigt for de unge spillere at møde nye hold, så man ikke altid spiller mod de samme, og det er hold, der er bedre end en selv. Det øger motivationen.

 

Glæde på direktionsgangen trods udgifter

 

På kontorgangen i klubben er der stor tilfredshed med comebacket i europæisk håndbold. To kampe og to sejre er godt i en pulje, som direktør Kasper Jørgensen vil betegne som den sværeste af EHF Cuppens fire puljer. De to bedste går videre til kvartfinalerne.

 

– På forhånd havde vi ikke regnet med at gå videre fra gruppen, siger Kasper Jørgensen, der betegner Füchse Berlin og St. Rahael som gruppens stærkeste hold. Men en start med to sejre åbner pludselig en dør på klem til at gå videre.

 

Indtil videre er klubben sikker på de seks gruppekampe, og Kasper Jørgensen er glad for, at klubben nu er tilbage i det europæiske selskab også, selvom det er en turnering, der naturligvis koster nogle penge.

 

– Der er mange positive følger ved det. Det er lettere at fastholde spillere i klubben, fordi vi kan tilbyde kampe på et højt niveau. Vi oplever anseelse og respekt igen rundt omkring både i Danmark og Europa. For klubben, sponsorerne og fans er det her endnu en sæson, hvor vi løfter os et niveau. Sidste år lykkedes det for os at vinde en bronzemedalje. Nu ligger vi endnu et lag på.

 

Direktør Kasper Jørgensen er også glad for, at der i den her sæson er flere kampe på programmet.

 

– Det er godt for de unge spillere, som har klaret det rigtig flot i de europæiske kampe.

 

Efter to kampe ligger GOG nummer 1 i gruppe A. Derfor er GOGs næste hjemmekamp i EHF Cuppen meget afgørende for GOGs drømme om en kvartfinale. Det er mod et af bundesligaens bedste hold Füchse Berlin søndag den 12. Marts.

 

Den kamp er rykket til Sparekassen Fyn Arena i Odense. Kom og få et brag af en håndboldoplevelse – køb billetter her.