Tilbage til oversigt

Kristoffer Laursen og kloge Skjern slog GOG

På forhånd ventede der GOG en svær opgave hjemme i GOG Arena mod Skjern Håndbold. Spillerne var kampklar og vidste hvad der var på spil. Hallen var fyldt og med et forventningsfuldt og stemningsklart publikum, kunne GOG ikke bede om en flottere ramme.

Om det var en sovepude for GOG-drengene, at Skjern stillede op kun med 10 mand pga. sygdom vides ikke, men det blev aldrig den flotte gang håndbold, som vi i lang tid har været vant til at se fra de gulblusede.

 

Skjern stillede som sagt op uden fire stamspillere, men det var lige meget, når de fire dygtigste markspillere spillede på et internationalt niveau, og Kristoffer Laursen i kassen diskede op med den ene kæmpe redning efter den anden.

 

Det var en kamp, hvor GOG for alvor kunne få gavn af den spilfilosofi GOG’erne altid har haft, LØB! Kontraen kunne have drænet Skjern for de sidste kræfter, men kampen kom desværre til at foregå på vestjydernes præmisser. Skjern spillede laaaaange kontrollerede angreb, og engang i mellem slog de rutinerede spillere til, og trods GOG-føring gennem stort set 45 minutter, gav de grønblusede aldrig slip på de gule.

Kontraen funklede i glimt for sydfynboerne, men det var ikke nok til at Skjern-spillerne blev kørt trætte. Dertil brændte GOG simpelthen for meget eller lavede simple tekniske fejl.

 

Angrebet var huggende og uden flow. Kun Aku Kreutzmann spillede en flot kamp på højre back, og var vel det tætteste man kan komme på en enmandshær.

 

Skjerns træner Ole Nørgaard lavede også mange taktiske genistreger, som GOG’erne ikke var forberedte på. Vestjyderne startede i en meget uvant offensiv 3-2-1 opstilling, og i anden halvleg lagde man konsekvent en mandsopdækning på Minik Dahl Høegh. Det lykkede aldrig GOG’s angreb at løse disse taktiske træk, og langsomt begyndte Skjern at komme ind i kampen.

 

Helt galt gik det da GOG brugte, sit ellers normalt gode 7 mod 6 spil med målmanden ude, hvor det rutinerede Skjern-forsvar gang på gang lokkede de gulblusede til dårlige afslutninger eller ind i blindgyder og kunne herefter kaste bolden ned i tomt mål uden at bruge nogen kræfter på det.

 

GOG’s forsvar havde ellers fungeret fint langt hen i kampen, men da holdet kom bagud, begyndte også denne del at halte. Nikolaj Markussen, der ellers var feberramt, bombede den ene bold ind efter den anden og sluttede med at lave 11 rene mål.

 

Det var en dag, hvor GOG havde alle muligheder for at tage to uventede point, men det gjorde de ikke. Nu venter fire ufatteligt svære kampe, som højst sandsynligt skal give minimum fire point. Den første er næste lørdag ude mod Aarhus Håndbold, og det bliver en mindre finale om en slutspilsplads.

 

Der skal lyde en kæmpe cadeau til Skjern i dag, som fik det maksimale ud af de få spillere de havde. De havde en klar gameplan om at trække tempoet ud af kampen, og det lykkedes til perfektion. Hvad gør det kun at være 10 mand på holdkortet, når man har Mølgaard, Søndergaard, Klitgaard og Markussen der tilsammen stod for 24 af de 27 mål. Når vestjyderne så ovenikøbet havde en målmand mellem stængerne, der havde imponerende 21 redninger og en redningsprocent på 48, så kan man snakke nok så meget om, hvor vigtig bredde er i håndbold – bare ikke her til aften.