Tilbage til oversigt

Landsholdsbobler: Træt af, jeg ikke kan spille

Normalt står han mest i forsvaret, men efter skader på venstre back har Frederik Kiehn Clausen vist sig målfarlig i angrebet også. 63 mål for GOG i 20 kampe i den her sæson, men nu holder en skade ham ude – måske resten af sæsonen.

 

Det er lige nu, at sæsonen er nået til flødeskummen på lagkagen. Måske vil man mene, at det er semifinaler og finaler, der er det lækreste på toppen. Men lige nu er GOG i gang med meget afgørende kampe. Meget bliver afgjort. Hvem kommer i slutspillet? Og hvordan ender det europæiske eventyr?

 

Og det må Frederik Kiehn Clausen følge fra sidelinjen. Han får ikke en del af kagen. I en træningskamp i januar kom forsvarsspecialisten til skade med sin venstre hånd. Og det viste sig at være alvorligt og krævede operation.

 

– Det er en håndrodsknogle, månebenet, som er tippet rundt. Det betyder, at nogle ledbånd er blevet beskadiget, og så skulle knoglen naturligvis sættes på plads igen, fortæller 21-årige Frederik Kiehn Clausen.

 

Og det giver det unge stortalent nogle udfordringer i hverdagen og i træningen, som han gerne vil fortsætte, selvom kampprogrammet er hevet ud af kalenderen.

 

– Håndleddet må overhovedet ikke bruges, så jeg må hverken holde om et cykelstyr eller køre bil. Det sætter naturligvis sine begrænsninger, men jeg forsøger at lave så meget som muligt. Jeg kan træne ben og core, og derudover laver jeg nogle elastikøvelser for mine skuldre og skudarm. Konditionsmæssigt  kan jeg lige nu kun cykle, så det er det, som jeg primært laver.

 

Sæsonen måske slut

 

Den gule spilletrøje med nummer 77 må lige nu ligge og samle støv. Frederik Kiehn Clausen skal have skinne på hånden indtil 14. Marts, og hvordan det går herefter er svært at sige. Den her sæson er sandsynligvis slut for Clausen. Næste sæson er han helt sikkert klar, lyder det. Men tålmodighed og genoptræning er ikke altid en nem disciplin.

 

– Det er aldrig sjovt at sidde uden for. Slet ikke nu, hvor alle de sjove kampe kommer. Det er forhåbentlig nu her, at vi spiller os i slutspillet. Derudover havde jeg set meget frem til, at vi skulle spille Europa Cup. Det var et af sæsonens mål at komme i gruppespillet, og det lykkedes. Så jeg er da ret træt af, jeg ikke kan spille. Sådan nogle Europa Cup kampe giver helt sikkert noget ekstra, specielt når man er en ung spiller, siger Frederik Kiehn Clausen, der i flere omgange har været inde og snuse til det danske landshold. Syv kampe er det blevet til i rødt og hvidt indtil videre for den unge GOG-back.

 

– Jeg er rigtig glad for, at jeg har fået lov at tage med mine holdkammerater på Europa Cup-turene, så jeg stadig får en lille smule af oplevelsen med. Skader er en del af gamet, men det ændrer desværre ikke på, hvor meget sjovere det er at spille.

 

Næste gang Clausens holdkammerater skal spille er på søndag, hvor GOG skal spille en vigtig ligakamp på udebane mod oprykkerne fra Randers HH.