Tilbage til oversigt

Lars K. og Bent – GOG-kultur og højt humør

Holdet bag holdet – Holdlederne Lars K. og Bent Møller

De sørger for vand i dunkene, mad i bussen til udebaneture, løfter stemningen i omklædningsrummet og vasker de gule trøjer – ja alt det praktiske omkring GOGs ligahold. Holdlederne Lars Kristiansen og Bent Møller har været i klubben længere tid end de fleste, og alligevel bliver de ved – weekend efter weekend – at stå ved sidelinjen og være med til at sørge for rammerne omkring spillerne.

”Det er hyggeligt og sjovt. Der er et godt fællesskab i GOG. Alle gør en indsats for, at klubben kan stile efter målet. Vi hygger os og driller hinanden lidt. Man skal kunne give og tage,” fortæller Lars K., der også selv har spillet i den gule trøje og været træner for et hold i serie 2.

Bent Møller har spillet på GOGs ligahold. Som 17-årig kom Gudbjerg-drengen med på klubbens førstehold. En klub, han havde spillet i, siden han var otte år. Selvom målmanden senere også spillede i andre klubber, er han gul helt inde i hjertet og vendte i 2010 tilbage, da GOG skulle bygges op igen efter konkursen.

”Det er svært at slippe en sport, når man selv har spillet hele livet. Så bliver det til en passion. Det er en kultur, jeg nok aldrig kommer til at slippe,” fortæller Bent Møller, der også sidder i bestyrelsen i Gudmehallerne og i GOG Håndbold, som er moderklubben til GOG Sport.

Afgørende kræfter i de frivillige hænder

Lars Kristiansen eller bare Lars K., som alle kalder ham, kom til GOG i januar 1992. Det gyldne år for den sydfynske klub, hvor både damer og herrer blev danske mestre. Niels Højgård var holdleder for GOGs herrehold, men manglede et par ekstra hænder.

”Det var lidt af en tilfældighed, at jeg kom med omkring holdet. Niels Højgård spurgte, om jeg ikke havde lyst til at hjælpe til. Og så gjorde jeg det og har været holdleder lige siden,” fortæller Lars K.

Bent Møllers to sønner – Mikkel og Lasse – har begge spillet på ligaholdet i GOG. Lasse er der stadig. Bent nyder at hjælpe til og se – ikke bare sønnerne, men alle de unge udvikle sig. Som en slags hyggefar, de kan søge råd hos.

”Selvom det er en professionel klub, er der stadig brug for frivillige kræfter. Vores opgaver er det praktiske, og vi gør det gerne uden pengene. Belønningen er at komme med på turene, få oplevelser, se god håndbold og se drengene udvikle sig. Det er løn nok i sig selv at kunne guide unge mennesker. Jeg tager det som en selvfølge at hjælpe. Det er vores opgave at hjælpe de nye, eller de glemsomme eller måske dem, der ikke tør sige noget,” forklarer Bent Møller, der i sin aktive karriere også nåede at stå på mål for det danske herrelandshold. Og i sin tid som spiller i GOG, nåede det at blive til tre danske mesterskaber, to sølvmedaljer og en af bronze.

”Men min største oplevelse med GOG var oprykningen efter konkursen, hvor holdet spillede sig op i ligaen endnu en gang. Det projekt jeg og mange andre var gået med i og troede på – det lykkedes. Det var en god oplevelse og en af de bedste, jeg husker.” 

Sjov og spas – men også omsorg

Lars K. har som holdleder i GOG været med til at vinde syv danske mesterskaber, seks pokaltitler og et utal af rejser rundt i Europa. Men beder man ham fortælle om en god oplevelse, har der været så mange, at det ikke er muligt at fremhæve en. Det kan jeg simpelthen ikke, griner Lars K., der er kendt i klubben for sit gode humør og mange røverhistorier. Som dengang han narrede Mikkel Hansen og Simon Jensen til at lave dopingprøver på vej mod en udekamp i Aarhus. Men det var bare Lars K. i drillehumør, og kalenderen sagde 1. april.

Det er personer som Lars K. og Bent Møller, der er med til at skabe den kultur, som GOG er så berømt for. Det er frivillige ildsjæle, man måske ikke lægger så meget mærke til. De står lidt i skyggen af stjernerne, men deres betydning er uvurderlig.

”En klub kan ikke undvære personer som Bent og Lars. Ellers kunne det praktiske ikke hænge sammen. Og så er det nogle særlige personer, der er gode til at sprede god stemning på holdet, men også lægge øre til meget. De gør en kæmpe forskel,” siger GOGs sportschef Torsten Laen, der selv som aktiv har spillet med Bent Møller og haft Lars K. som holdleder i mange år.

”Man må ikke undervurdere deres indsats. Lars K. er faktisk rigtig god til at fornemme stemningen på holdet og fornemme hvis en spiller ikke er glad. Han er god til at sørge for, at alle er glade. Og hvis en spiller skal have hjælp til at flytte, eller hvis Bent Nyegaard dengang skulle have klippet hæk, så træder Lars også gerne til. Han er altid klar med en hjælpende hånd.”

Lars K. stopper altid, men bliver alligevel

Lars K. er kendt for at sige, at han stopper efter hver sæson. Et år fik ham og Niels Højgård en afskedsgave fra holdet, som var en tur til England og se fodbold, fortæller Torsten Laen.

”Vi frygtede, at nu var det definitivt, men heldigvis kom han igen efter sommerferien.”

Lars K. bliver ofte drillet med, at han kun gør det for at få afskedsgaven, som han med tiden har fået en del af. Men når sæsonen begynder igen efter sommerferien, er han heldigvis tilbage. Lige nu er meldingen, at han fortsætter som holdleder en sæson mere. Så ingen afslutning denne gang. Men om et år er det slut. Siger han.

”Så afleverer jeg bare nøglerne, og så er det slut for mig. Og jeg skal ikke have nogen gave.”

Bent Møller bliver aldrig træt af at hjælpe til. Måske ændrer det sig, når sønnen Lasse ikke længere spiller på holdet. Det må tiden vise. Men indtil videre bliver han i GOG og hjælper det, han kan.

”Jeg vil gerne bidrage til lokalsamfundet i Gudme og se både klubben og mennesker vokse. At kunne være behjælpelig og se den klub, jeg selv har spillet for i så mange år, blomstre, er mit mål med det hele.”

Har du husket at få billet til kampen mod Aalborg Håndbold på lørdag kl. 16.10 i SU’VI:T Arena i Gudme – ellers kan du købe her.